Херсон °C

На Херсонщині вантаж з насінням кукурудзи повертають до США

Новости » Общество
0

Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області прийнято рішення про повернення вантажу кукурудзи насіннєвої, гороху та сої, які надійшли зі Сполучених Штатів Америки без необхідних фітосанітарних сертифікатів.

На сьогодні всі вантажі, які ввозяться на територію України з-за кордону оформлюються за допомогою автоматизованої системи «єдине вікно». Так, отримувачем вантажу кукурудзи насіннєвої, гороху та сої, які надійшли на розмитнення до Митного терміналу «Транзит – Юг» (м. Олешки, Херсонська область),до «єдиного вікна» були подані копії фінансових документів. Документи, необхідні для проходження фітосанітарного контролю, відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 25 липня 2016 року № 657 надані не були.

Отримувачу було запропоновано надати відповідні документи, але ні до «єдиного вікна», ні в паперовому вигляді вказані документи не надійшли. Відповідно до вимог Закону України «Про карантин рослин», зважаючи на неможливість ідентифікувати вантаж та існування ризику ввезення в Україну регульованих шкідливих організмів і було прийнято таке непопулярне рішення.

 

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: