Херсон °C

Сімейна медицина: Погляд молодого лікаря

Общество, Здоровье
0

Сімейна медицина: Погляд молодого лікаряШубала Надія у 2015 році закінчила Тернопільський національний медичний університет за спеціальністю «лікувальна справа». Інтернатуру проходила на базі КНП «Херсонська клінічна міська лікарня ім.Є.Є.Карабелеша». Ця симпатична, розумна дівчина схоплювала все майже, як кажуть, на льоту. Адже теорія трохи різниться від практики. Основна мета лікаря-інтерна передбачає набуття та удосконалення знань, професійних вмінь та навичок за кваліфікаційною характеристикою «лікар – спеціаліст». Першим її керівником

під час інтернатури стала досвідчена лікарка - заступник медичного директора з медичного обслуговування дорослого населення Керецман Ольга Михайлівна.

З серпня 2017 року вона розпочала роботу в поліклініці №3 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» на посаді лікаря загальної практики – сімейного лікаря у поліклініці №3. Тут до набуття практики приєдналася завідувач цієї поліклініки Волкова Ольга Леонідівна. Як тільки дівчина зовні познайомилася з медичним закладом, за її словами, у неї не було слів. Надзвичайно сподобалася поліклініка. Чого тільки в житті не бачила, а тут – і обстановка, і забезпечення.

Хто проходить теоретичну підготовку у вузі, то добре розуміє, що «набити руку» у своїй справі необхідно на практиці. Надія щиро вдячна усім, хто ніколи не відмовив у підтримці молодої лікарки. Наставництво у лікарні ім. Є.Є.Карабелеша на високому рівні. Молодого співробітника приймають у велику сім’ю з відкритим серцем і вболівають за те, щоб у колеги все виходило. Адже йдеться про здоров’я дітей і дорослого населення.

Тож за півроку Надія вже стала справжнім сімейним лікарем. Свідчення тому 1800 декларацій підписаних з пацієнтами. Загалом вся поліклініка вийшла на фінішну пряму з 100-відсотковим позитивним результатом. Дарма, що основний колектив – молодіжний.

Довіра людей – це надважливий аспект у роботі сімейного лікаря. Адже він віддає частинку свого серця пацієнтові і турбується про людину цілодобово. Для цього ділиться номером телефону у разі термінової консультації, дозволяє писати у Вайбер, якщо є поточні питання.

На сьогоднішній день у період підготовки до 2-го етапу медичної реформи Надія Шубала вірить в успіх реформи загалом. Адже у першому етапі було важливим моментом визначення людей з ким вони хочуть лікуватися, кому довіряють. А в наступному – не менш визначний момент – страхова медицина. За молодими - майбутнє і так важливо, щоб вони вірили у хороші починання в медичній сфері.

Героїня розповіді – гарна, вдумлива, розумна і надзвичайно співчутлива до чужого болю людина. Вона тільки розпочала свій шлях у великій країні, де панують віра, сподівання, надія. І в неї все вийде. Адже девізом її життя є слова філософа Ральфа Емерсона: не йдіть туди, куди вже прокладено шлях. Підіть краще туди, куди немає ніякого шляху і залиште там свій слід.

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: