Херсон °C

У Херсоні підприємці під час карантину працюють з порушеннями

Новости » Общество
0

Спільні рейди фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, інспекторів міської Інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом Херсона та поліцією тривають.

Лише за 8 квітня здійснили моніторинг дотримання правил карантину 257 об’єктів в усіх мікрорайонах Херсона. І у 168 з них виявили порушення.

Наприклад, у мікрорайоні Таврійський склали матеріали на два кафе, які працювали і активно відпускали клієнтам гарячі чай та каву. Ще один протокол отримав магазин косметики, який, незважаючи на заборону, працював.

На Шуменському працювали магазини з сувенірами, спортивним взуттям і одягом для дітей та підлітків. А в одному магазині, окрім того, що відпускалось пиво на розлив, ще й можна було вживати його прямо в магазині, за столиками.

Факти стихійної торгівлі були зафіксовані біля Центрального ринку: там семеро людей продавали свіжі овочі, а в одній точці реалізовували різноманітні сантехнічні прилади.

Ще один факт стихійної торгівлі зафіксували по вулиці Рішельєвській. Продавці овочів запевняли, що вони не торгують, а привезли замовлення, яке люди оформили онлайн.

Порушення зафіксували і в одному ресторані – він працював «на винос», хоча Законом дозволено лише здійснювати адресну доставку.

По вулиці Чорноморській, в антисанітарних умовах, продають питну воду на розлив. Споживачам самостійно потрібно набирати воду, хоча в умовах карантину це заборонено.

Майже в усіх ломбардах, які охопили під час рейду, відсутні антисептичні засоби для відвідувачів і дезінфікуючі засоби для обробки приміщень.

- Подібні рейди проводимо щодня. Сьогодні відпрацьовували вулиці Патона та Шенгелія. Найчастіше порушення – працівники не забезпечені захисними окулярам чи заслонами, іноді працюють без рукавичок, підпільно продають каву. Сьогодні у нас був моніторинг, ми проводили роз’яснювальні бесіди, усі порушення ми зафіксували. Якщо під час нашого наступного візиту хоча б одне з порушень не буде усунуто, то у нас вже будуть підстави притягнути власників закладів до відповідальності за порушення умов карантину. – зазначивв представник Інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом Херсона Максим Разгоняєв.

Найпоширеніші порушення:

Відсутність засобів індивідуального захисту у персонала, особливо захисних окулярів чи щитів, мала кількість масок.

Відсутність дезінфікуючих засобів для обробки торгових площ.

Недотримання відстані між покупцями та кількості людей у торгових залах (1 людина на 10 кв.м)

Працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу.

У великих супермаркетах і маленьких магазинах багато продуктів відпускаються без фасування (яйця, овочі, риба, печиво тощо)

Часто власники продуктових магазинів запевняли учасників рейду, що не знали про усі вимоги до закладів, яким дозволили працювати на час карантину.

- Щоденно в області подібний моніторинг проводять приблизно на 300 об’єктах. Наші повноваження під час таких рейдів: ми проводимо фото та відео фіксацію порушень, складаємо довідку і направляємо її до поліції та міськвиконкому. І вже там вирішують, кого і як покарати. Також під особливим контролем під час карантину знаходяться підприємства водопостачання, проводиться постійний моніторинг якості питної води. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного управління Держпродспоживслужби Тарас Година – Арюпін.

Подібні рейди триватимуть і надалі.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: