Херсон °C

Гончарівка об’єднує херсонських митців

Общество, Культура
0

Початок 2020 року видався насиченим у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара. Зокрема, 9 січня відбулась презентація антології творів херсонських письменників під назвою «Степова симфонія». До книги увійшли прозові та поетичні доробки 27 спілчан, які є членами Національної спілки письменників України від Херсонщини.

Ідейним натхненником і керівником проекту випуску антології став поет і літературознавець, голова Херсонської обласної організації НСПУ Василь Степанович Загороднюк, редактором – письменниця Олена Маляренко. Під час свого виступу Василь Загороднюк наголосив на тому, що книга «Степова симфонія» є своєрідним продовженням антології «25», яка вийшла друком 2017 року. Також Василь Степанович підкреслив, що інформаційну підтримку під час підготовки антології надав краєзнавчий відділ обласної універсальної наукової бібліотеки. Нове видання об’ємніше, доповнене новими творами, авторами, творчими довідками та фотографіями письменників.

На презентацію завітали письменники, шкільні бібліотекарі, вчителі української мови і літератури – слухачі Херсонської академії неперервної освіти, представники літературних студій, шанувальники художнього слова. Присутні мали змогу почути авторське виконання віршів від Назара Діброви, Василя Загороднюка, Миколи Каляки, Анатолія Кичинського, Валерія Кулика, Олени Маляренко, Василя Мелещенка, Олега Олексюка, Людмили Степаненко, Наталії Чернишенко. Своєю творчістю поділилися також Валерія Тищенко, Еппі Граф і Анатолій Дунаєв.

Наприкінці заходу Василь Загороднюк розповів про задум підготувати і видати збірку поезій про степ херсонських авторів й закликав присутніх подавати свої твори до майбутньої книги. А примірники антології «Степова симфонія» з автографами авторів були передані до загальноосвітніх закладів міста та області для ближчого знайомства школярів із творчістю письменників-краян.

Також нещодавно в Гончарівці відбулась зустріч місцевих журналістів та майстрів красного письменства з нашою землячкою, відомою українською письменницею, журналістом-міжнародникомГанною Гороженко.Вона – засновниця відділу міжнародних новин на «5 каналі», понад 5 років була спецкором телеканалу «Інтер» у Лондоні, а нині працює редактором відділу міжнародних нових на телеканалі «СТБ».

Ганна Гороженко презентувала присутнім свій новий історично-пригодницький роман «Воля Ізабелли», в основі якого розповіді про славну минувшину української аристократії ХVIII століття, яка брала безпосередню участь у розбудові капіталістичної Європи. Роман вийшов друком у видавництві «Фоліо» наприкінці 2019 року і вже зараз входить до десятки кращих історичних творів сучасної України. Наприкінці зустрічі авторка люб’язно подарувала книги з дарчим надписом обласній книгозбірні ім. Олеся Гончара та бібліотеці-філії №14.

За інформацією обласної ради.

 

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: