Херсон °C

Ветерани Другої світової отримали привітання

Новости » Общество
0

7 травня заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков, народний депутат України Ігор Колихаєв та представники благодійного фонду «Нам тут жити» відвідали КНП «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни», щоб передати привітання з 75-річницею Перемоги ветеранам, які проходять лікування.

У зв’язку з карантинними обмеженнями депутати поспілкувалися на подвір’ї лікарні із головним лікарем госпіталю та передали подарунки, листівки та квіти пацієнтам.

Від депутатів Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова передала ветеранам вітальні листівки та квіти.

«Вітаємо вас з 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці травневі дні українські сім’ї зустрічають з особливим почуттям. Друга світова війна забрала мільйони людських життів. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі чи не кожної родини в Україні, в Європі, багатьох родин по всьому світу.

Багато наших земляків 75 років тому своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою захищали рідну землю. Через тяжкі бої, мільйони жертв прийшла до нас Перемога. Не перелічити подвигів – і бойових, і трудових, здійснених під час Другої світової війни, не перелічити відомих та невідомих, живих та полеглих…

Бажаємо вам, вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя і благополуччя, ясного неба та віри у славне майбутнє України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир, спокій та добро!»– йдеться у вітальній листівці.

Як розповів головний лікар «Херсонського обласного госпіталю ветеранів війни» Валерій Тимошенко, у зв’язку з карантином у госпіталі знаходяться тільки ті пацієнти, які потребують невідкладного оперативного втручання, або невідкладних консультацій фахівців.

На сьогодні в нас знаходяться п’ять ветеранів, які брали участь у Другій світовій війни. Наймолодшому з них 94 роки. Ветерани застали війну у віці 18-19 років. Один з наших пацієнтів воював, отримав у 1944 році осколкове поранення голови та має статус інваліда війни. Лікується в нас жінка, яка працювала санітаркою у Запорізькому військовому польовому госпіталі, а також чоловік, який пройшов через нацистські концтабори. Ветерани забезпечені усім необхідним. Ми намагаємось підтримувати їх не тільки лікуванням, але й психологічно. Ми розуміємо, що умови карантину вносять певні корективи у звичний режим роботи закладу, це відображається й на емоційному стані пацієнтів. Тому той факт, що сьогодні ветерани отримали привітання, сподіваюсь, підніме їх настрій, – каже Валерій Тимошенко.

КНП «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни» є головним закладом по наданню психологічної допомоги та медичної реабілітації всім категоріям ветеранів війн. Щорічно на базі госпіталю лікуються більше 4-х тисяч пацієнтів. Госпіталь постійно відчуває підтримку обласної ради, завдячуючи якій заклад отримує сучасне обладнання, у відділеннях проводяться ремонти.

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: