Херсон °C

Афери на чужій землі у Каховському районі

Новости » Общество
0

Земельна сфера на Херсонщині – один із основних ресурсів, на який постійно зазіхають любителі чужого, причому не гербують ані совістю, ані авторитетом. Навпаки ж, ідуть до влади, обіцяють людям «звернути гори для громади», а в результаті банально просто – все для власної наживи.

Яскравий приклад маємо і в Каховському районі.

Неодноразово журналісти проводили розслідування щодо діяльності депутата Херсонської обласної ради від БПП Віктора Помазнюка.

Вже два роки пройшло, як той відкрито заявив у селах Каховського району про скупівлю землі, аби переманити людей у інших фермерів навіть обіцяв людям по 20 тис грн за пай заплатити в рік, а ще зверху додати цибулі та різної городини.

Одначе люди на аферу клюнили не дуже, хоча є деякі що й понині чекають обіцянок.

Саме цікаве, що саме Віктор Помазнюк звертався з проханням до депутатів Верховної Ради аби ті не приймали закону про продаж землі!

А де ж логіка запитаєте?

А логіка в тому, що не всім подобається працювати з людьми на їх же землі законно.

Ось і цього разу до журналістів звернулось фермерське господарство «Гаван плюс». В господарстві повідомили, що на землі, котра є їх власністю, але здається в оренду сільгосппідприємству «Акант» (власником якого є Віктор Помазнюк) проводяться земляні роботи без дозволу господарів. Натомість за словами підрядників, що проводили роботу на орендованому полі, «Акант» вже отримав кошти за так звані «збитки» і не малі.

В результаті дій Помазнюка на сотнях гектарів не тільки вказаного підприємства й інших селян, що здають йому землю в оренду, проводяться земляні роботи на про які власники ні сном, ні духом, зрозуміло, що і підписи ніхто свої не ставив. Ось так породжується корупція, коли на сотнях сторінок державної документації з’являється фальсифікована інформація.

На місце пригоди було визвано поліцію, котра задокументувала порушення…

Чекаємо на хід розслідування, а пайщикам вказаного фермера доводимо до відома – ваші права порушено, ви можете вимагати відшкодування.

Детально про ситуацію можна переглянути на відео:

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: