Херсон °C

Шкільні бібліотекарі взяли участь в навчально-методичному семінарі

Общество, Культура
0

В умовах карантину робота в багатьох сферах діяльності перемістилась у віртуальний простір. Це стосується і підвищення кваліфікації бібліотечних працівників нашої області.

4 травня в режимі онлайн відбувся обласний навчально-методичний семінар«Трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр»,який організували і провели КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» і КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради на популярній платформі Zoom. До навчання долучилися 55 учасників.

Наталія Попова, заступниця директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, розпочала роботу семінару лекцією «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр: до питання про інструктивно-нормативне та науково-методичне забезпечення». Під час виступу Наталія Федорівна охарактеризувала основні моделі трансформації шкільних бібліотек в інформаційному суспільстві, представила національний та світовий досвід, а також надала наукове обґрунтування та проєкти інструктивно-нормативного забезпечення ШБІЦ. Значна увага у виступі спікерки була приділена ключовим характеристикам, вимогам до техніко-технологічного та кадрового забезпечення таких модернізованих центрів, розбудованих на базі типових шкільних бібліотек у провідних закладах загальної середньої освіти України.

Тетяна Лихожон, завідувачка шкільного бібліотечно-інформаційного центру Навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, розповіла про особливості трансформації шкільної бібліотеки свого навчального закладу в ШБІЦ, розкрила питання удосконалення роботи бібліотеки в процесі розбудови нової моделі бібліотечно-інформаційного обслуговування, розширення функцій та впровадження інноваційних форм роботи.

Новий вебпроєкт «SMART-ЛАБОРАТОРІЯ», який акумулює теоретичні напрацювання та практичні ресурси для медіаосвітньої діяльності презентувала учасникам онлайн-семінару Тетяна Єжова, завідувачка бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті.

Модерувала обласний навчально-методичний семінар Ірина Колєснік, завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду Херсонської академії неперервної освіти.

За підсумками обласного навчально-методичного семінару учасники пройшли онлайн-тестування для отримання сертифікатів.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: