Херсон °C

У Херсоні за дезертирство засуджено матроса

Новости » Общество
0

У Херсоні за дезертирство засуджено матросаВироком Каховського міськрайонного суду Херсонської області від 08.05.2020 військовослужбовця, призваного до лав Збройних Сил України за мобілізацією, визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 407, ч. 3 ст. 408 КК України, та, на підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань, засуджено до 6 років 1 місяця позбавлення волі.

Водночас, відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання, призначеного за цим вироком, більш суворим покаранням, призначеним за попереднім вироком, обвинуваченого остаточно засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.

У суді доведено, що вказаний військовослужбовець наприкінці липня 2015 року, маючи на меті тимчасово ухилитися від військової служби, самовільно залишив військову частину, після чого відправився за місцем свого проживання до Каховського району Херсонської області, де продовжував ухилятися від військової служби до середини серпня 2015 року.

Вдруге, наприкінці серпня 2015 року, військовослужбовець знову, з метою зовсім ухилитися від військової служби, самовільно залишив військову частину, після чого відправився за місцем свого проживання, де і був затриманий правоохоронцями під час скоєння іншого злочину.

Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

 

За повідомленням Військової прокуратури Південного регіону.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: