Херсон °C

В МНС Херсонщини вже надійшли нові автомобілі високої прохідності, що будуть залучатися до гасіння можливих лісових пожеж

Новости » Общество
0

Сьогодні в ОДА при обговоренні недопущення пожеж в області у своєму виступі полковник служби цивільного захисту Олександр Рудницький зазначив, що у минулому та вже у цьому році в розпорядження обласного рятувального відомства надійшли нові автомобілі високої прохідності, що будуть залучатися до гасіння лісових пожеж. Підкреслив, що вже налагоджений механізм взаємодії з ДСНС України для задіяння авіації, що є невід’ємною складовою у гасінні верхової лісової пожежі.
Загалом обговорено стан створення та поновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонту та будівництва водоймищ, шляхів протипожежного призначення у лісових масивах та на території природничих парків; організації проведення спостереження лісових масивів; притягнення до відповідальності осіб, винних у спалюванні рослинності в заплавах річок, торфовищах, стерні, сухостою та сміття на сільгоспугіддях і присадибних ділянках; проведення обкосів вздовж дачних кооперативів, житлових будинків та промислових об’єктів, а також розділення очеретяних заростей на квартали, за погодженням з Державною екологічною інспекцією; створення добровільних пожежних дружин на територіях дачних кооперативів та забезпечення їх первинними засобами пожежогасіння; профілактика та попередження правопорушень, які можуть спричинити виникнення пожеж в природних екосистемах області тощо.
Тож під час спілкування прозвучало багато конструктивну і тепер є головним, щоб всі разом ефективно працювали у напрямку збереження екосистем регіону від вогню. Адже основне – пожежу не допустити. А якщо вона вже виникла, то ліквідувати її якомога скоріше з мінімальними втратами.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: