Херсон °C

В ХДУ готуються до Вченої ради

Новости » Общество
0

В ХДУ на платформі Zoom відбулося засідання ректорату. Як повідомляє ректор Александр Спиваковский, обговорили питання, які стосуються як поточного життя університету, так і його майбутнього.

« Зокрема, слід виокремити значення вимірювання результатів учасників освітнього процесу. Ця процедура має стати абсолютно фундаментальним інструментарієм в роботі університету.
Далі проректори виступили зі своїми блоками питань.
Перший проректор Сергій Омельчук розповів про розподіл коштів на факультети, відповідно до формули, затвердженої МОН України та рішення вченої ради ХДУ (проєкт наказу Сергій Аркадійович разом з Максимом Олександровичем Вінником підготують на цьому тижні) та про оновлення освітніх програм. Ще одне архіважливе питання – перевірка кваліфікаційних робіт на плагіат: за освітньо-кваліфікаційним рівнем вищої освіти магістр перевірено 22 роботи, одна робота відправлена на повторну перевірку, за освітньо-кваліфікаційним рівнем вищої освіти бакалавр – 856 робіт, понад 100 робіт відправлені на повторну перевірку, тобто 12%.
Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Наталія Тюхтенко мала дуже великий блок питань, одне з них - розробка нової редакції Положення про організацію освітнього процесу в Херсонському державному університеті. Варто також підкреслити підготовку до атестації здобувачів вищої освіти СВО «магістр», «бакалавр» та підготовку до акредитаційної експертизи у дистанційному режимі. Залишилося перевірити ще дві освітні програми. Важливим критерієм при перевірці буде готовність ОП до роботи в дистанційних умовах! Тепер це тренд на наступні роки.
Проректор з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова надала інформацію про організаційні заходи щодо відзначення Днів Європи у Херсонському державному університеті, які проходитимуть в онлайн-режимі. Також Оксана Валентинівна проінформувала про аналітичні дані щодо використання платформи Coursera. Під час карантину ми маємо чудову можливість використовувати цю систему безкоштовно для студентів.
Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов поділився інформацією стосовно продовження профорієнтаційної online-роботи серед випускників шкіл міста Херсона та Херсонської області. Також Сергій Володимирович озвучив результати аналізу вступу до ХДУ (2019 рік, І курс, денна форма, СВО «бакалавр») за місцем отримання повної середньої освіти.
Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник доповів про результати фінансової діяльності університету з січня по травень 2020 року.
Продовжуємо активну роботу та готуємося до Вченої ради!» - повідомляє ректор Співаковський.

В ХДУ готуються до Вченої ради

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: