Херсон °C

Директору комунальної установи по обслуговуванню закладів освіти за розтрату бюджетних коштів вручили підозру

Общество, Криминал
0

Слідчі Каховського відділу поліції під процесуальним керівництвом районної прокуратури за оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області повідомили про підозру директору комунальної установи по обслуговуванню закладів освіти за розтрату бюджетних коштів. Його підозрюють у привласненні понад 438 тисяч гривень бюджетних коштів під час ремонту котельні навчального закладу в одному із сіл на Херсонщині.

Правоохоронці встановили, що в 2017 році між комунальною установою та одним з будівельних товариств було укладено договір на проведення капітального ремонту котельні із заміною опалювальних котлів та насосів. Відповідно до договору підрядник повинен був провести капітальний ремонт на загальну суму понад 915 тисяч гривень.

Під час слідства поліцейські з’ясували, що керівник комунальної установи підписав акти виконаних робіт з внесеними недостовірними даними про вартість, обсяги та види ремонтних робіт, що було підтверджено судовою будівельно-технічною експертизою. Внаслідок протиправних дій було привласнено понад 438 тисяч гривень бюджетних коштів.

За даним фактом слідчими Каховського відділу поліції було відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Нині директору комунальної установи повідомили про підозру за фактом розтрати бюджетних коштів. Фігуранту справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: