Херсон °C

На Херсонщині відновили роботу 77 дитячих закладів дошкільної освіти

Новости » Общество
0

Для забезпечення виконання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (CОVID – 19)» та діючих заходів, запроваджених актами законодавства в процесі реалізації карантину, визначених постановою КМУ від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2», фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучились до роботи утворених комісій/ робочих груп з визначення готовності закладів до виконання протиепідемічних заходів, а також їх дотримання під час функціонування.
З 25 травня в області розпочаті комісійні обстеження закладів дошкільної освіти.
Станом на 26 травня відновили функціонування 77 дитячих закладів дошкільної освіти, з них: 65 дитячих садочків та 8 дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів у місті Херсоні, один заклад короткотривалого перебування у Нововоронцовському та три дошкільні заклади у Чаплинському районах.
До початку карантину в області функціонувало 398 дитячих закладів дошкільної освіти та 70 дошкільних підрозділів, які входять до складу навчально-виховних комплексів.
За результатами комісійних обстежень суттєвих порушень щодо дотримання протиепідемічних заходів не встановлено. Керівникам закладів надано рекомендації щодо правил приготування та використання дезінфікуючих засобів, придбання дезінфікуючих засобів, які зареєстровані у Державному реєстрі та дозволені для використання у дошкільних дитячих закладах, тощо.
В інших районах області здійснюються підготовчі заходи для початку відвідування дітьми закладів дошкільної освіти. Планується відкрити частину закладів в період з 1 по 15 червня 2020 року та більш пізні терміни, виходячи з можливості забезпечення належних протиепідемічних умов. Деякі заклади за узгодженням з батьками не будуть функціонувати у літній період взагалі.
Фахівці Головного управління беруть участь у проведенні нарад, семінарів з директорами та медичним персоналом дитячих дошкільних закладів, на яких детально обговорюються рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину, питання спроможності матеріально-технічного забезпечення для їх виконання, підготовки персоналу та інші питання щодо запобігання ускладненню епідемічної ситуації з захворювання на гостру респіраторну хворобу CОVID – 19.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: