Херсон °C

Херсонські екоінспектори спіймали браконьєра «на гарячому»

Новости » Общество
0

Незважаючи на весняно-літню нерестову заборону та дощові погодні умови, громадяни порушують природоохоронне законодавство.

Так, 25 травня, під час проведення природоохоронних заходів Державна екологічна інспекція в Херсонській області спільно з представниками Каховського магістрального каналу виявили 3 порушення (з яких два – порушення правил рибальства).

Природоохоронний контроль проводився на території Іванівського, Верхньорогачицького, Каланчацького, Чаплинського, Новотроїцького районів.

На порушників були складені 2 адміністративні протоколи відповідно до ч.3 ст.85 КУПаП, та винесено постанови на суму штрафу 272 грн.

А близько шостої ранку 26 травня екологічні інспектори виявили громадянина, який ловив рибу мисиновою сіткою вбрід у Нижньорогачицькому лимані поблизу с. Первомаївка Верхньорогачицького району.

Порушника спіймали «на гарячому», під час вибору сітки з води. А у сітці – молодь карася, судака, тарані та верховодки. Згідно ст. 63 Закону України «Про тваринний світ» виявлені живі біоресурси одразу випустили до природного середовища. Попереджено нанесення збитків рибному господарству близько на 4 тисячі гривень.

На порушника складено адмінпротокол за ч.4 ст. 85 КУПАП та вилучено знаряддя лову. Матеріали будуть скеровані до Верхньорогачицького суду для притягнення до відповідальності.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: