Херсон °C

На Херсонщині поліція викрила 72-річного чоловіка у вирощуванні коноплі

Новости » Общество
0

В рамках проведення відпрацювання «Мак» дільничні офіцери поліції Каховського району сьогодні виявили в квартирі місцевого мешканця розсади конопель. Пенсіонер дбайливо доглядав за молодими паростками, аби в подальшому пересадити їх у більш сприятливі польові умови. Відтепер чоловікові може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.Під час спілкування з дільничним офіцером поліції мешканець багатоквартирного будинку в м. Каховка поскаржився правоохоронцю, що житель однієї з квартир можливо зберігає вдома наркотичні засоби. Адже через відчинене вікно балкону періодично чутно пряний запах, властивий для рослин коноплі. Дільничний доповів керівництву і разом із слідчо-оперативною групою виїхав на проведення санкціонованого обшуку для перевірки інформації.

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Вадим Парфентьєв, в ході огляду квартири поліцейські виявили на балконі 15 невеликих кущів коноплі. Вони вирощувалися у горщиках для кімнатних квітів і були дбайливо доглянуті. Зі слів 72-річного господаря помешкання, рослини згодом він збирався пересадити в грунт десь в затишному місці за містом. А вже дозрілий врожай використати для лікування однієї хвороби, про що пенсіонер прочитав у Інтернеті.

Вилучені рослини направлені на дослідження в експерно-криміналістичний центр. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться перевірка

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: