Херсон °C

Поліція Херсонщини вкотре застерігає громадян від телефонних аферистів

Новости » Общество
0

Поліція Херсонщини закликає громадян бути більш обачними під час спілкування з незнайомцями. Розмовляючи по телефону, не поспішайте розголошувати невідомим людям свої персональні дані чи перераховувати гроші. По перше переконайтесь, що ваш співрозмовник не шахрай.

Сьогодні зловмисники використовують найрізноманітніші методи та способи афер: дзвінок від працівника банку, продаж неіснуючого товару, або дзвінок від родича який потрапив у біду. Так за одну добу троє мешканців Херсонщини потрапили на гачок таких шахраїв.

Вчора в чергову частину Скадовського відділення поліції звернувся 53-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував невідомий чоловік та представився працівником служби безпеки банку. Псевдопрацівник повідомив, що банківська картка заявника заблокована та для її розблокування необхідно назвати реквізити. Чоловік продиктував незнайомцю дані картки, після чого йому надійшло SMS-повідомлення про зняття з рахунку 12 тисяч гривень.

Цього ж дня в Білозерське відділення поліції надійшла заява від 67-річної мешканки селища Дніпровське. Жінці зателефонував незнайомий чоловік та повідомив, що її донька потрапила в халепу і для вирішення питання потрібно заплатити гроші. Схвильована жінка зібрала всі свої збереження і перерахувала зловмисникам 5 тисяч гривень. Лише після цього мати зателефонувала дочці і з’ясувала, що вона вдома і ні в яку халепу не потрапляла.

Також вчора в чергову частину Новотроїцького відділення поліції зателефонувала мешканка району. Жінка розповіла, що замовила мопед на одному з сайтів-оголошень. Вона перерахувала продавцю5300гривень, але товар так і не отримала. Після цього номер телефона продавця знаходиться поза зоною досяжності.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає вас бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються ввести вас в оману. Дзвінок на мобільний із невідомого номера – перший сигнал, що ваш співрозмовник може виявитися шахраєм. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такі види шахрайства, щоб уникнути біди в подальшому та зберегти гроші.

Кілька порад, як вберегтися від шахраїв:

- ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;

- не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей;

- ніколи та нікому не повідомляйте PIN-код, CVV код або інші реквізити картки;

- якщо вам повідомляють, що ваші рідні потратили у біду, обов’язково перетелефонуйте їм, щоб дізнатися чи з ними все гаразд;

- не перераховуйте гроші за товар на перед, скористайтеся послугою перевізників «післяплати», коли ви платите за посилку оглянувши її.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: