Херсон °C

Один порушник на вулиці завдає незручностей сотні споживачам електричної енергії

Новости » Общество
0

За п’ять місяців від початку 2020 року рейдові групи за участі працівників служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» виявили та зафіксували понад тисячу випадків розкрадання споживачами електроенергії на загальну суму більше 63 мільйонів гривень.

Найбільшу кількість порушень виявлено в м.Херсон та Білозерському районі. Про що складено 297 актів про порушення майже на 7,5 мільйонів гривень.

У Каховському районі за хитрощі з електричною енергією та засобами обліку викрито 125 абонентів, фінансова відповідальність яких сягнула більше 30 млн.грн.

На території обслуговування Новокаховських РЕМ інспектори виявили 141 порушника, заподіяна шкода становить понад 2 мільйони гривень.

За маніпуляції з електроенергією та сумнівні способи економії мешканці Голопристанського району мають сплатити майже 8 мільйонів гривень, Генічеського району – 6,3 млн.грн., Новотроїцького району – 3,4 млн.грн., Олешківського 1,5 млн.грн, Чаплинського, Іванівського та Великолепетиського – більше 900 тисяч гривень.

Нажаль, такі крадії електроенергії не розуміють, що вони негативно впливають на якість та нормальний режим роботи електромереж. Один порушник на вулиці може завдати незручностей сотні споживачам. Несанкціоновані підключення несуть небезпеку для життя та здоров’я порушників та оточуючих. А внаслідок перевантаження виходять з ладу трансформаторні підстанції, горять струмоприймачі та внутрішні проводки.

Енергетики нагадують споживачам електроенергії, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка». Такі експерименти значно полегшують «гаманець» споживачів, адже за протиправні дії доведеться відповідати.

Фото ілюстративне.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: