Херсон °C

Якісне організаційне забезпечення депутатської діяльності ‒ фундамент для конструктивного проведення сесій

Новости » Общество
0

З початку 2020 року скликано 4 пленарні засідання сесій, на яких було ухвалено 146 рішень.

З метою забезпечення діяльності ради в умовах карантину, пов’язаного з поширенням COVID-19, виконавчим апаратом були розроблені зміни до Регламенту роботи обласної ради VІІ скликання, які схвалені депутатським корпусом 18 березня 2020 року, що, в свою чергу, створило сприятливі умови для роботи депутатів в карантинний період та надало можливість прийняти 08 квітня поточного року обласну програму протидії поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, у Херсонській області на 2020 рік.

Скликанню сесій передувало проведення 28-ми засідань постійних комісій Ради, яким було доручено розгляд 572 питань та 446 матеріалів для надання термінової одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, за зверненнями до депутатів обласної ради. За підсумками їх розгляду 135 питання внесено на розгляд сесій Ради та 425 адресатам направлено висновки і рекомендації постійних комісій для подальшого розгляду.

Фахівцями організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради опрацьовано 15 звернень депутатів, оголошених під час пленарних засідань сесії обласної ради VІІ скликання у 2020 році.

На сьогоднішній день здійснюється моніторинг їх виконання. Так, за результатами звернення щодо ризиків кодування телевізійного супутникового сигналу на рівні Ради національної безпеки і оборони України створено робочу групу з метою вирішення проблемних питань телерадіомовлення в країні. Підтримана депутатським корпусом ініціатива стосовно недоцільності передачі функцій епідеміологічного нагляду, моніторингу, забезпечення реагування на небезпечні чинники та надзвичайні ситуації органам місцевого самоврядування буде врахована Міністерством охорони здоров’я України при реформуванні законодавства в сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та захисту населення від інфекційних хворіб.

Наразі триває робочий процес підготовки до проведення засідань постійних комісій обласної ради VІІ скликання. Опрацьовано 41 питання, з яких 13, у разі підтримки їх постійними комісіями, будуть винесені на розгляд ради. Проведена робота по перевірці 34-х пакетів матеріалів для надання термінової одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, за зверненнями до депутатів обласної ради, що надійшли після 21 травня 2020 року.

За інформацією обласної ради

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: