Херсон °C

Курорт - 2020: податківці знайомлять зі ставками туристичного збору Генічеського району

Общество, Экономика
0

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє ставки туристичного збору, встановлені рішеннями органів місцевого самоврядування Херсонської області, станом на 15.06.2020 року.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ, на якій діє рішення про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначається як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Міська та селищні ради Генічеського району встановили наступні ставки туристичного збору.

Генічеська міська рада (рішення № 1146 від 21.06.2019р.) для внутрішнього та в”їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) ставка визначена у розмірі 0,12 відсотків ( 5,67гривень).

Щасливцевська сільська рада (рішення № 1691 від 27.06.2019р.):

у місцях проживання (ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,11 відсотків ( 5,20 гривень ),(тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади);

у місцях проживання за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,048 відсотків ( 2,27гривень), (тобто житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасової ночівлі).

Стрілківська сільська рада (рішення № 1057 від 12.06.2019р.):

у місцях проживання(ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,096 відсотків ( 4,53 гривні ), тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади);

у місцях проживання (ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,024 відсотка ( 1,13 гривня ), тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади).

З 1 січня 2019 р. змінено порядок справляння туристичного збору, який справляється до розміщення туристів визначеними відповідною місцевою радою податковими агентами.

Відповідно до ПКУподатковими агентами можуть бути:

юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, ФОП, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі);

квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

юридичні особи, які уповноважуються відповідним органом місцевого самоврядування справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідним органом.

 

Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

За офіційною інформацією податкової області.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: