Херсон °C

Довірили своє авто іншій особі? Призначте її належним користувачем

Новости » Общество
0

З 1 червня цього року в Україні запрацювала система автоматичної відеофіксації порушень ПДР. У випадку, якщо власник транспортного засобу довірив його іншій особі, стане в нагоді можливість призначити належного користувача автівки. Таким чином нести відповідальність за поведінку на дорозі (отримувати сповіщення про штрафи за порушення ПДР, сплачувати їх тощо) буде саме водій, що керує авто, а не його власник.

Належний користувач– це особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Відомості про належного користувача можна безкоштовно внести до Єдиного державного реєстру транспортних засобів двома способами:

1) безпосередньо в сервісному центрі МВС;

2) онлайн через Електронний кабінет водія.

На один транспортний засіб може бути призначено не більше одного належного користувача. Видалення призначеного належного користувача може здійснювати власник ТЗ за поданою заявою або автоматично, у разі закінчення терміну, на який був призначений належний користувач.

Стати належним користувачем може лише особа, яка є власником національного посвідчення водія або посвідчення водія іноземної держави, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року.

За офіційною інформацією

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: