Херсон °C

12 нових шкільних автобусів чекають в ОТГ, перші 5 вже отримали

Новости » Общество
0

Сьогодні першу партію з п'яти автобусів передали для потреб освітніх закладів області. Отримали їх представники Скадовського, Білозерського районів та Зеленопідської, Ювілейної, Мирненської ОТГ Цьогоріч для потреб освітніх закладів Херсонщини закуплено 12 нових шкільних автобусів. Сьогодні першу партію з п'яти автобусів передали для потреб освітніх закладів області. Отримали їх представники Скадовського, Білозерського районів та Зеленопідської, Ювілейної, Мирненської ОТГ.
Ключі від нових автобусів вручив очільник Херсонщини Юрій Гусєв.
"Сьогодні я з радістю передаю ключі від п'яти нових автобусів, які вже у вересні повезуть діточок до шкіл. Ми сподіваємося, що карантинні обмеження все-таки будуть зняті й діти навчатимуться у школах. У той же час нам варто пам'ятати, що боротьба з Covid-19 триває. Проте це не має заважати нам працювати над покращенням інфраструктури, над забезпеченням шкіл автобусами і всім необхідним для районів та ОТГ Херсонщини”, - наголосив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.
Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Мирненської ОТГ Мадіна Бова сьогодні отримала ключі від нового автобусу. Вона розповіла, що автобус їм був дуже потрібен, адже щодня до їхнього опорного закладу підвозять близько 56 учнів та вчителів.
"У нашій ОТГ утворено опорний заклад – Вадимську ЗОШ. Там навчаються діти з трьох сіл. Тож близько 56 учнів та вчителів підвозять щодня. У нашої громади вже є два автобуси. Це буде третій – новий та більш місткий”, - розповіла Мадіна Бова.
Зазначимо, що ці шкільні автобуси закуплено за кошти державної субвенції. Вартість одного автобусу складає 1,8 млн грн. Співфінансування з місцевих бюджетів – близько 18% від загальної вартості.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: