Херсон °C

Громадяни звертаються до прокуратури

Новости » Общество
0

Одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури України є розгляд звернень громадян.

Упродовж січня – червня 2020 року до органів прокуратури Херсонської області надійшло 2516 звернень, 48 – від народних депутатів України. Про це повідомила пресслужба прокуратури Херсонської області.

Найбільше скарг надходило з питань досудового розслідування (67,0% від вирішених). Незначною була кількість звернень з представництва громадян та держави в суді (3,2 %), нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 1,8 %, про права дітей – 0,1%.

У минулому періоді 2020 року 743 скарга стосувались питань, що не належить до компетенції органів прокуратури, тож їх відповідно до чинного законодавства надіслано для вирішення за належністю. За вказаними зверненнями заявникам роз’яснено повноваження органів прокуратури та право на захист порушених прав у судовому порядку.

Окрім того, в органах прокуратури Херсонської області приймаються звернення за допомогою засобів телефонного зв’язку та з використанням спеціально визначеної електронної адреси.

Так, за спрощеною системою до органів прокуратури області в І півріччі 2020 року надійшло 178 електронних звернень. На телефон «гарячої лінії» надійшло 77 звернень. Водночас питання, визначені у зверненнях такої категорії, не завжди стосувались повноважень органів прокуратури. Тому в 2020 році 66 таких звернень скеровано до інших органів, а 17 - повернуто заявникам з відповідним роз’ясненням.

У 2020 році на особистий прийом до органів прокуратури звернулось 589 громадянин, 33 громадянина прийнято особисто прокурором області.

Прокурором області приділено належну увагу прийому громадян за місцем роботи та мешкання. Виїзди здійснюються з урахуванням стану законності, про їх проведення наперед оголошувалась інформація через друковані засоби масової інформації та Інтернет. Так, у лютому 2020 року прокурором області проведено особистий прийом громадян у м. Скадовськ та м. Гола Пристань.

У зв’язку з установленням Кабінетом Міністрів України на території держави карантину (Постанова КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»)робота приймалень громадян та проведення особистого прийому в органах прокуратури області призупинилась з 16 березня 2020 року. Звернення громадян приймаються поштовими та електронними засобами зв’язку. Усні звернення громадян приймаються за допомогою засобів телефонного зв’язку - на телефон «гарячої лінії» органів прокуратури. Крім того, звернення можна залишити у спеціальних скриньках для звернень громадян, розміщених у приміщеннях органів прокуратури.

Робота за вказаним напрямом триває.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: