Херсон °C

У Залізному Порту чоловік придбав випічку із опаришами: комісія перевірила заклад

Общество, Видео
0

У Залізному Порту чоловік придбав випічку із опаришами: комісія перевірила закладЧоловік, який відпочивав у курортному селищі Залізний Порт Херсонської області придбав зіпсовану випічку. Із заявою він звернувся до Держпродспоживслужби. 8 липня комісія перевірила заклад. Передає Суспільне Херсон.

Сергій Сагіров розповів Суспільному, що досі з жахом згадує те, що сталося. Він відпочивав у Залізному Порту із родиною та друзями. Ввечері вийшли прогулятися Набережною й вирішили поїсти. Доки чекали на своє замовлення, Сергій придбав у кіоску поруч рол із м’ясом та сиром.

"Це був рол із шашликом, сиром та помідорами у листковому тісті. Я почав його їсти та відчув неприємний запах. Зрузумів, що щось не те. Заглінув всередину, а там жах - все кишить опаришами", - розповідає Сергій Сагіров.

Чоловік каже, що продавчиня гроші за рол повернула, однак ні вибачень, ні пояснень не надала.

"Ми всі відпочиваємо із сім'ями та дітьми. Я навіть уявити не можу, щоб моя чи чиясь інша дитина таке з'їла. Тому я звернувся до поліції та Держпродспоживслужби", - говорить турист.

Дільничний офіцер поліцейської станції Залізний Порт Сергій Присяжний розказав, що інспектори виїжджали на виклик до цього закладу, прийняли заяву.

"Ми виїджали на місце, прийняли заяву і вислухали другу сторону. Вони говорять, що не розуміють, як таке могло статися. На разі проводиться перевірка".

Працівники закладу розповіли Суспільному, що кажуть, самостійно написали заяву до Держпродспоживслужби, аби перевірили їхню кухню.

Власник закладу Файзулла Усманов, говорить - про цей випадок дізнався із соціальних мереж.

"Ось тут в нас все готується і потім у духовці випікаємо. Як такої кухні в нас немає. Готуємо тут, щоб люди бачили. Я не знаю, як так сталося. Купив чоловік, відійшов, за деякий час прийшов. Я хочу довести, що це не так. Написав заяву, щоб нас перевірили. Я впевнений, що в нас такого бути не може. Саме на цьому місці ми працюємо 15 років, нас люди знають. Ми при всіх готуємо, в нас все чисто".

Спеціалістка управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Костюк каже, готова продукція зберігатися у такому вигляді не може. Через те, що більшість випічки з м'ясною начинкою, цілком можливо, що опариші могли там бути.

"Бачимо, що немає дотримання температурного режиму зовсім. Ми виявили в цеху відсутність контролю за цим. Відкрите сонце, температури ніякої немає, контролю немає. Ці всі продукти зберігаються при температури від нуля до 6 градусів. Зараз у нас температура, як бачите, до 30 градусів цельсія. Зрозуміло, що воно все зіпсується".

Працівники Держпродспоживслужби перевірили дотримання санітарних та гігієнічних норм у закладі. Оксана Костюк говорить, виявили порушення, власнику надали рекомендації, за певний час проведуть повторну перевірку. Якщо підприємець їх не усуне, йому загрожуватиме штраф за статтею 65 закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти" – розміром 6 мінімальних заробітних плат, а це понад 28 тисяч гривень.

"Виявили низку недоліків гігієнічних вимог. А саме: це відсутній контроль температурних режимів холодильника, відсутнє товарне сусідство, немає документів простежуваності звідки привозиться ця продукція, працює відкрита кухня, заборонена постановою головного санітарного лікаря. Сам цех, де виробляється продукція, потребує оновлення: столи, стіни, пристосування, з чого роблять продукцію", - говорить головна спеціалістка відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Костюк.

Власник закладу каже, за 15 років, що працюють на Набережній, це перший такий випадок, на кількість відвідувачів інцидент не вплинув.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: