Херсон °C

Голові лікарської династії Ользі Фурсенко – 90

Новости » Общество
0

Загальний трудовий стаж династії Фурсенко Ольги Захарівни складає 120 років.

І хоч не прийнято навіть у день народження говорити про жіночий вік, у нашому випадку ця висока і поважна дата тільки прикрашає жінку, незвичайну від самого свого народження. Фурсенко Ольга, якщо можна так сказати, була поцілована Богом. Адже кожному відомо як непросто обрати правильний шлях у житті, зрозуміти своє призначення, щоб визначитися один раз і назавжди. Ольга Захарівна серцем відчула своє покликання служити людям і вже не шукала іншої дороги в житті. Вона отримала найцінніший скарб, як винагороду, і викладалася на повну, щоб виправдати таку неоціненну надану долею честь. А для жінки, яка має ще й створити власну родину, народити дітей це набагато складніше.

Ольга Захарівна Фурсенко обрала одне з найголовніших на Землі ремесел – медицину, і в подальшому своєму житті стала не просто зразковим представником професії, а й головою лікарської династії.

Народилася наша героїня 12 липня у 1930 році на велике свято, коли церква прославляє духовну твердість святого Петра і розум святого Павла. Напевно, ці якості були закладені в дівчинці з перших днів появи на цей світ. Непросто виживали в ті часи. Сама Оля не зовсім свідомо пам’ятає малолітній період свого життя, а от мама розповідала про великий голод в країні, коли люди пухли і помирали з голоду. Довоєнний гарт позначився і на характері Ольги, і на її впевненості у світлому завтра.

У 1955 році закінчила Дніпропетровський медичний інститут. З 1963 року працювала в«Херсонській міській клінічній лікарні» спочатку на посаді лікаря-терапевта цехової служби, потім лікарем-ревмакардіологом, завідуючою дільничним терапевтичним відділенням поліклініки №1, районним терапевтом, а з лютого 1986 року терапевтом – поліклініки №2. За час роботи в лікарні проявила себе висококваліфікованим спеціалістом, знаючим свою справу.

Ольга Захарівна - учасник Другої світової війни, ветеран праці. Трудову діяльність поєднувала з активною громадською роботою. Починаючи з 1993 року тривалий час очолювала первинну організацію ветеранів війни та праці лікарні. Лікарка чесно і самовіддано трудилася на медичній ниві і заслужено протягом своєї трудової діяльності була відзначена у різні часи нагородами: відзнакою «Відмінник охорони здоров’я», орденом княгині Ольги, медалями - «За доблесний труд» у Другій світовій війні 1941 – 1945 рр., Жукова,«Захисник Вітчизни» (1999р.), «60-років Перемоги в Великій Вітчизняній війни 1941-1945 рр.» та іншими.

Шановна Ольга Захарівна майже 10 років була головою Ради наставників для багатьох лікарів. Серед них - заступник медичного директора з медичного обслуговування дорослого населення лікарні Є.Карабелеша Керецман Ольга Михайлівна, завідувач терапевтичного відділення №1 Толоконнікова Віра Григорівна, районний кардіолог, заслужений лікар України Спіріна Ольга Іванівна, завідувач профілактичного відділення Халіна Валентина Анатоліївна, лікар гастроентеролог Кальченко Наталія Миколаївна та інші. Отаку професійну сім’ю виростила жінка за час своєї діяльності.

Та найголовніше, що її медична генетична основа позначилася і на родині. Лікарями стали донька, син та двоє онуків. Так, донька Троніна Тетяна Григорівнапісля закінчення Одеського медичного інституту працювала лікарем рентгенологом у поліклініці №1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша». Син - Фурсенко Артем Григорович, як і мама, закінчив Дніпропетровський медінститут і теж став лікарем. Його дружина також лікар анестезіолог-реаніматолог. Онук та онука героїні також за фахом медики.

Династiя медикiв– це не просто вибір спеціальності, це внутрішня потреба робити людям добро, бути схожими на батьків, перейняти від них саме цінне, розвивати, удосконалювати і примножувати цей багаж, бути схожими на них, бути кращими за них. Це відповідальність перед тисячами потребуючих допомоги людей.

Голові лікарської династії Ользі Фурсенко – 90

Медичні династії – це унікальне явище, це сім’я, в якій протягом кількох поколінь зберігається любов та вірність медицині. Низький уклін цій поважній людині за неоцінений слід у нашому житті. За те, що будучи прикладом для чужих людей, зуміла запалити серця своїх рідних на генетичному рівні і передати ремесло дітям та онукам. Нагадаю, що загальний трудовий стаж династії Фурсенко О.З. складає 120 років.

Як зазначила генеральний директор КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша» Алла Павлівна Малицька, Ольга Захарівна Фурсенко - гідна легенда лікарні. Вона виростила на власному прикладі і шляхом неоціненної праці своїх наступників на медичній ниві і багато років була взірцем як служити людям, віддавати серце і душу на благо потребуючих допомоги людей. І вітаючи колегу і наставницю з Днем народження, від імені всього багаточисельного колективу славної лікарні ім.Євгена Карабелеша керівник медичного закладу бажає іменинниці насамперед міцного здоров’я, довгих років цікавого і змістовного життя, бути оточеною повагою колег і душевним ставленням і любов’ю рідних. Та найголовніше – і надалі творити добро і бути потрібною людям. Щастя і життєвої наснаги на многії літа!

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: