Херсон °C

Громадська рада при Херсонському міському голові знову встала на захист парку «Ювілейного»

Новости » Общество
0

Громадська рада при Херсонському міському голові знову встала на захист парку "Ювілейного", більше відомого, як "Дубки". Як стало відомо, черговий проект рішення про забудову однієї з галявин парку під авто технічний салон, мають розглянути на найближчому засіданні депутати Херсонскьї міської ради.

Громадська рада прийняла з цього приводу заяву, суть якої зводиться до наступного:

Члени громадської ради стурбовані черговою спробою винести це питання на пленарне засідання.
Ми не будемо в черговий раз зупинятись на неможливості внесення подібних питань на розгляд «з голосу», без попереднього оприлюднення на сайті ради. Не хочемо вступати в правову дискусію щодо статусу парку та законності розміщення на його території комерційних об’єктів. Про це громадська рада заявляла неодноразово і підхід наш залишається незмінним.
Наразі ми констатуємо аксіому, яку не може змінити юридична казуістика: територія «Дубків» є парком «Ювілейний» і будь яка його забудова має відбуватись виключно у відповідності до законодавства про зони відпочинку. Якщо проводити на території парку будівництво, або комерційну діяльність, то тільки ту, яка сприяє розвитку його зелених насаджень та культурному відпочинку громадян.
Вільні галявини в парку не для автомобільного сервісу, а для розширення його зелених насаджень.
Подібну заяву ми приймали в травні 2019 року і тоді звертали увагу міської ради на необхідність впорядкуванні території парку, покращення його благоустрою. Але за цей час практично нічого не змінилось, стан парку погіршується. Влада практично нічого не робить, періодично звинувачуючи у бездіяльності громадськість. І це не дивлячись на існування цілого КП «Парки Херсону».
Тому ми вимагаємо від міського голови негайного створення Робочої групи з представників депутатського корпусу, громадських організацій та виконавчих органів міської ради, яка б підготувала Концепцію розвитку парку «Ювілейного» та розробила пропозиції щодо розвитку парку, покращення стану його благоустрою.

Александр Мошнягул

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: