Херсон °C

Віктор Короленко про ситуацію з хворими на коронавірус

Новости » Общество
0

Віктор Короленко про ситуацію з хворими на коронавірусХерсонську міську клінічну лікарню ім. Лучанського закрито на карантин через спалах коронавірусу. Вже виявлено дев'ять випадків захворювання на COVID-19.

Про це повідомив директор обласного департаменту здоров’я Віктор Короленко 5 серпня під час онлайн-брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції:

- Вчора у лікарні методом ПЛР досліджено і підтверджено випадки коронавірусного захворювання як у хворих, так і у медиків. У працівників реанімаційного відділення були ознаки ГРВІ, тому їх одразу перевірили на коронавірус. Хворобу виявили в лікаря, двох медичних сестер і хворого, який перебував у цьому відділенні з діагнозом пневмонія.

Виявлених хворих направили до обласної інфекційної лікарні: стан лікаря і двох медсестер середньої тяжкості, а хворого з пневмонією - тяжкий, він під апаратом штучної вентиляції легень.

Одразу після підтвердження інфікування в працівників і пацієнтів кількох відділень та приймального покою лікарні відібрали матеріал для дослідження, всього близько 100 проб. Лабораторія працювала до ночі, і вже близько 23:00 було підтверджено ще 2 випадки. І сьогодні на ранок виявили ще 3 хворих: два пацієнти цього відділення і медична сестра.

"Результати всіх обстежень ми будемо мати до кінця дня. Сьогодні матеріал для дослідження відбирають у всіх хворих, які лікуються у лікарні, та у всього медперсоналу, щоб подивитися чи є розповсюдження по інших відділеннях цього закладу. Поки всі виявлені заражені з одного відділення”, - додав Віктор Короленко.

Рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у закладі з 5 по 18 серпня буде припинено прийом дорослих та дітей планового, ургентного (невідкладного) порядку, вагітних, роділь, породіль.


 

Вгору

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: