Херсон °C

Податковий десант на морському узбережжі Херсонщини

Новости » Общество
0

Податковий десант на морському узбережжі Херсонщини06 серпня, податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в рамках акції «Херсонці – сумлінні платники податків» провели інформаційно-просвітницький виїзд до підприємців курортного села Залізний Порт.

Протягом дня податкові інспектори побували на 76 магазинах, кафе, точках виносної торгівлі, де розповідали власникам закладів та їх працівникам важливість легального ведення господарської діяльності та бухгалтерського обліку, офіційного працевлаштування.
Розповіли податківці і про нові реквізити фіскального чеку. З 01.08.2020 будь-який чек має містити 30 обов’язкових рядочків, які не залежать від кількості придбаних товарів. Покупці та відпочивальники із зацікавленням слухали про особливості механізму «КЕШБЕК», який запрацює з 01 січня 2021 року. Цей механізм запроваджується для боротьби з «нефіскальними» чеками. Деякі несумлінні платники видають споживачам чеки, які насправді не є фіскальними. У такому випадку покупець може повернути суму, витрачену за покупку. При цьому товар залишити собі.
Наразі працівники податкової служби Херсонщини закликали відпочивальників вимагати розрахункові документи (чеки) під час придбання товарів і послуг та приєднуватися акції «Херсонці - сумлінні покупці!». Для цього потрібно селфі з чеком та хештегом #я_сумлінний_покупець розмістити на своїй сторінці у Фейсбуці.
Із зацікавленням суб’єкти господарювання морського узбережжя слухали про штрафи за порушення вимог закону про РРО. До кінця року штрафи вимірюватимуться у відсотках: 10% вартості проданих товарів за перше порушення та 50% вартості проданих товарів – кожне наступне.
Загалом упродовж заходу податківці роздавали інформаційно-просвітницькі пам’ятки про те, як стати підприємцем, отримати «КЕШБЕК» та уникнути штрафів при використанні РРО. Нагадаємо, що касовий чек захищає споживача від неякісного товару і легалізує бізнес. Будемо разом створювати якісну культуру споживання!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: