Херсон °C

У Херсоні через діяльність підприємства задихаються люди

Новости » Общество
0

Неодноразово херсонці скаржились на ТОВ «Завод Мікрон». Через їх діяльність люди не могли дихати та навіть відкрити вікна у власних будинках. Наприкінці червня 2020 року на місце вийшла комісія, яку на територію заводу не допустили. Проте повідомили, що зараз там працює інше підприємство – ТОВ «Подрібнювач».

Нове підприємство також своєю діяльністю завдає шкоди здоров’ю херсонців – постійний шум і пил не дає можливості нормально дихати. Про що мешканці повідомляли та скаржились до обласної екоінспекції.
Отримавши відповідне погодження, з 21 липня по 3 серпня інспектори Державної екологічної інспекції в Херсонській області провели позапланову перевірку діяльності ТОВ «Подрібнювач».
За результатами перевірки встановлено наступне:
- відсутній висновок з оцінки впливу на довкілля;
- відсутні документи, що посвідчують право власності, постійного користування або оренди земельної ділянки;
- відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами;
- підприємством порушуються Правила технічної експлуатації установок очистки газу;
- не впроваджено первинний облік відходів;
- встановлено залишки спалювання твердих побутових відходів.
Інспектори надали припис на усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства. А керівнику підприємства ТОВ «Подрібнювач» направлено лист щодо забезпечення прибуття відповідальних осіб до Державної екологічної інспекції в Херсонській області по справі про адміністративне правопорушення.
Окрім цього, листа направлено до керівництва Херсонської міської ради щодо надання наявної інформації – на яких підставах ТОВ «Подрібнювач» користується земельною ділянкою.
Після отримання відповідей будуть прийматись відповідні рішення.
Звертаємось до громадян! У разі виявлення факту порушення природоохоронного законодавства звертайтесь до Державної екологічної інспекції у Херсонській області: khers@dei.gov.ua, пров. Козацький,10, м. Херсон.

 За повідомленням Державної екологічної інспекції у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: