Херсон °C

На Херсонщині У складі ТВК працюватимуть 270 представників 50 політичних партій

Новости » Общество
0

У Херсонській області сформовано 15 територіальних виборчих комісій, які працюватимуть на місцевих виборах 2020 року. Всього до складу комісій входять 270 осіб, які представлятимуть 50 політичних партій. Найбільше представників у Опозиційної платформи «За життя»

Центральна виборча комісія постановою від 10.08.2020 сформувала у Херсонській області 15 територіальних виборчих комісій: Херсонську обласну територіальну виборчу комісію, Бериславську, Генічеську, Каховську, Скадовську та Херсонську районні територіальні виборчі комісії, Бериславську, Генічеську, Голопристанську, Каховську, Новокаховську, Олешківську, Скадовську, Таврійську та Херсонську міські територіальні виборчі комісії.

У складі ТВК працюватимуть 270 представників 50 політичних партій.

Найбільше представників у територіальних виборчих комісіях мають п’ять партій: Опозиційна платформа «За життя» – 33 особи (12,22% від загальної кількості членів), «Європейська солідарність», «Слуга народу» та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – по 32 особи ( по 11,85% кожна), «За майбутнє» – 21 особа (7,78%).

У керівному складі територіальних виборчих комісій Херсонської області є представники 16 партій. Найбільше керівних посад отримала партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 7 осіб. Партії «Європейська солідарність», «Слуга народу» та Опозиційна платформа «За життя» – мають по 6 керівних посад.

Гендерний аналізскладу ТВК показав, що три чверті працівників становлять жінки – їх 74,44% (201 особа), чоловіків – 25,56% (69 осіб). У керівному складі також переважають жінки – 80% посад належать жінкам, 20% – чоловікам. Серед голів комісій – 12 жінок і 3 чоловіки; заступників – 12 жінок і 3 чоловіки; секретарів – також 12 жінок і 3 чоловіки. До працівників Бериславської районної ТВК належать лише жінки.

Загалом, середній вік членів ТВК – 49 років. Наймолодшому члену – 19 років, найстаршому – 77 років.

Відповідно до статті 203 Виборчого кодексу (далі - Кодекс), «склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій у кількості не менше дев'яти і не більше вісімнадцяти осіб. Центральна виборча комісія формує склад обласних, районних, міських, районних у містах Києві, Севастополі виборчих комісій не пізніш як за сімдесят п'ять днів до дня чергових виборів. Право подання кандидатур до складу територіальних виборчих комісій мають: 1) місцева організація політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання; 2) місцева організація політичної партії, яка уклала угоду про політичну співпрацю на відповідних місцевих виборах з депутатською групою, про утворення якої оголошено на сесії Верховної Ради України не пізніше 1 січня року, в якому відбуваються вибори; 3) зареєстрована в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцева організація політичної партії».

Також нагадуємо, що відповідно до ч. 3 ст. 36 Кодексу перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення. Згідно з ч. 1 ст. 38 Кодексу член виборчої комісії на першому засіданні виборчої комісії, в якому він бере участь, в обов’язковому порядку ознайомлюється зі змістомчастин третьої-шостоїцієї статті, після чого складає присягу.

За інформацією ГМ «ОПОРА»

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: