Херсон °C

У Лазурному та Приморському проводять перевірку податківці

Новости » Общество
0

13 серпня податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в рамках акції «Херсонці – сумлінні платники податків» провели інформаційно-просвітницький виїзд до відомих курортних місць – смт. Лазурне та с.Приморське (Більшовик).

Протягом дня податкові інспектори побували в 146 магазинах, кафе, точках виносної торгівлі, де провели з власниками закладів та їх працівниками профілактичні бесіди про важливість легального ведення господарської діяльності та попередили про наслідки виплати зарплати «в конверті».

Важливою стала інформація про штрафи за порушення вимог закону про РРО, про запроваджені з серпня 2020 року нові реквізити фіскального чеку та особливості механізму «КЕШБЕК». Користуючись нагодою, працівники податкової служби Херсонщини закликали відпочивальників вимагати розрахункові документи (фіскальні чеки) під час придбання товарів і послуг та приєднуватися до акції «Херсонці - сумлінні покупці!». Для цього потрібно селфі з чеком та хештегом #я_сумлінний_покупець розмістити на своїй сторінці у Фейсбуці.

Таким чином кожен покупець може стати своєрідним контролером надходження коштів до бюджету. У чеку окремими рядками зазначається сплачена сума ПДВ та акцизного податку. Фіскальний чек легалізує бізнес і що найважливіше для споживача – захищає його від неякісного товару.

Не оминув увагою податковий десант і дитячі оздоровчі заклади, які в умовах адаптивного карантину змінили профіль діяльності та розпочали надавати послуги з розміщення дітей та їх батьків. Адже ці заклади також мають сплачувати туристичний збір. Також податкові інспектори провели 100 профілактичних бесід із господарями приватних домоволодінь та власниками пансіонатів із розміщення відпочиваючих.

Упродовж заходу податкові інспектори роздавали та залишали місцевим мешканцям інформаційно-роз’яснювальні пам’ятки про те, як стати підприємцем, відпочивальникам та перехожим – як отримати «КЕШБЕК», а суб’єктам господарювання – інформацію про новозміни під час використання РРО.

За офіційною інформацією

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: