Херсон °C

Грамотою Верховної Ради нагороджено професора ХДУ

Новости » Общество
0

За заслуги перед Українським народом Грамотою Верховної Ради України нагороджується Мойсієнко Іван Іванович – завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету, доктор біологічних наук, професор.

Його науковий доробок налічує понад 300 наукових публікацій, в тому числі 14 монографій (у співавторстві), 70 публікацій у фахових виданнях; 40 – англійською мовою, в тому числі 15 – в журналах, що індексуються в найбільш авторитетній і повній базі даних Scopus.

Іван Мойсієнко – учасник багатьох наукових експедицій з дослідження флори степової та лісостепової зони України, також брав участь в експедиціях в інші райони України та закордоном (Казахстан, Нідерланди, Німеччина, Польща, Росія, Туреччина, Угорщина, Швеція, Швейцарія, Марокко тощо). Виконавець та керівник багатьох науково-дослідних проектів, в тому числі міжнародних з вченими Польщі, Швеції, Нідерландів.

Член Українського ботанічного товариства, The Eurasian Dry Grassland Group (EDGG), The International Association for Vegetation Science (IAVS). У 2018 році Іван Мойсієнко увійшов до числа засновників громадської організації «Ukrainian Nature Conservation Group».

Заступник головного редактора Чорноморського ботанічного журналу. Член редакційної колегії фахового журналу «Природничий альманах». Експерт секції Охорони навколишнього середовища Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

Постійно запрошується до складу координаційних рад при Херсонській обласної державній адміністрації з питань екології. За його участі в Херсонській області були створені національні природні парки «Олешківські піски», «Джарилгацький», «Нижньодніпровський» та «Кам’янська Січ», інші заповідні об’єкти.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: