Херсон °C

Громадська рада зробила перший крок до розробки нової Стратегії розвитку Херсона

Новости » Общество
0

Громадська рада при Херсонському міському голові зробила перший крок до розробки нової Стратегії розвитку міста. За ініціативи Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень були створені робочі групи за тематичними напрямками, які визначили головні проблеми розвитку Херсона і зараз розробляють пропозиції по їх вирішенню.
Громадська рада неодноразово зазначала, що відсутність Стратегії є однєю з найбільших проблем міста. Її координатор Олександр Мошнягулініціював створення робочих груп, які вже з кінця липня проводять обговорення по різним напрямкам.
Обговорення є відкритими, відбуваються в Медіа-центрі ІРС-Херсон. Кожен бажаючий може до них приєднатися.
Попередня Стратегія була ухвалена аж у 2009 році На сайті міста розміщено її текст, і навіть біглий огляд дає привід стверджувати, більшість завдань Стратегії так і не були виконані, а сама вона давно втратила актуальність, адже життя країни та міста за 10 років докорінно змінилось. Міська влада та депутатський корпус за 5 років обходили вирішення зазначеної проблеми, і тому за справу взялась громадська рада - говорить Олександр Мошнягул, координатор Громадської ради при Херсонському міському голові та керівник Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень.
Під час засідань робочих груп за темами: "Ефективне управління містом", "Бюджет та економічний розвиток", "Соціальний розвиток", "Розвиток освіти", "Охорона здоров'я", "Розвиток культури та спорту", "Розвиток транспорту та інфраструктури", "Розвиток ЖКГ та благоустрою", "Вирішення екологічних проблем" було визначено 120 проблем міського життя.
Важливо зазначити, що до роботи груп активно долучились громадські експерти, які не входять до складу Громадської ради.
Наразі в цих же групах відбувається опрацювання механізмів вирішення проблем. Роботу над опрацюваннями ми плануємо завершити на наступному тижні, а в перших числах вересня затвердити свої рекомендації на засіданні як офіційний документ громадської ради.
Ми прекрасно розуміємо, що нинішня влада і депутатський корпус вже нічого не зроблять для впровадження нової Стратегії, адже не робили цього в попередні 5 років. Тому ми готуємо ці напрацювання для нової влади, яка, сподіваємося, розпочне свою діяльність з Стратегічного планування розвитку міста. Нас дуже часто не чула влада, але ми постійно реагували на найбільш важливі події міського життя, надавали пропозиції які відповідали очікуванням містян та мали вирішувати проблеми, - розповів нашому кореспонденту Олександр Мошнягул. - Ми будемо пропонувати кандидатам на міського голову, кандидатам в депутати включити наші пропозиції до своїх передвиборчих програм і надамо всіляку підтримку для їх реалізації.
Всім, хто хоче приєднатися до обговорення, дзвоніть за телефоном 095 48 77 627 (Дементій Білий) або слідкуйте за анонсами Громадської ради, медіа-центрів ІРС-Херсон та Кризового медіа-центру. Херсон.

 

Дементий Белый

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: