Херсон °C

Відбулося спецпогашення поштових марок серії «Краса і велич України. Херсонська область»

Новости » Общество
0

Відбулося спецпогашення поштових марок серії «Краса і велич України. Херсонська область»Сьогодні,20 серпня 2020 року, у відділенні поштового зв’язку №3 відбулось спецпогашення поштових марок серії "Краса і велич України. Херсонська область", і ця подія має безпосереднє відношення до художнього музею. Блок серії, присвячений Херсонщині, містить марку із зображенням музейної будівлі, в серії також випущена марка із зображенням картини з музейної колекції - "І.Ботько. Черга за хлібом. 1967 р." Повідомляють представники Херсонського художнього музею.

Музей представляла заступниця директора з наукової роботи Владислава Дяченко, яка розповіла про херсонський художника Івана Ботька, його роботу та звернула увагу на незвичайну техніку її виконання — пастель на наждаковому папері. "Музей вперше бере участь у подібному заході, і я рада, що мистецтво не залишилося поза увагою. У нас є твори які можуть презентувати Херсонщину не тільки на всеукраїнському, а й на міжнародному рівні,” - зазначила пані Владислава.

Перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський наголосив, що всі цьогорічні проекти несуть контекстну інформацію про необхідність розвивати внутрішній туризм, нагадують про цікаві місця, про цікавих митців. Зокрема, пояснив, чому з усіх пропозицій обрали саме роботу Івана Ботька: це і відображення головної ознаки Херсонщини - аграрний край, експорт зерна, і цікава нестандартна техніка, і гучна назва твору, яка приверне увагу: "Коли я вперше почув "Черга за хлібом”, уявляв, що люди стоять в магазині, а потім, коли ти бачиш чергу кораблів, які стоять за зерном, то це відкриває другий сенс”. І сподівається, що церез цю марку багато українців відкриють для себе художника або через картину відкриють Херсонщину.

Голова Херсонського обласного товариства Асоціації філателістів України Ігор Дроговоз щиро радів: "Слава богу, что Укрпошта нарешті звернула увагу на Херсонщину, почула наші пропозиції”. І присутні на спецпогашенні активно розкуповували марки, листівки та конверти і навіть брали автографи.

А директор Херсонської дирекції Укрпошти Вадим Шестопалов зізнався, що цьогоріч для нього це перше спецпогашення, але не останнє в Херсонській дирекції.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: