Херсон °C

На херсонській АЗС операція «Акциз» зупинила реалізацію контрабандних цигарок

Новости » Общество
0

На херсонській АЗС операція «Акциз» зупинила реалізацію контрабандних цигарокДнями ревізори управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели фактичну перевірку АЗС у смт Сиваське Новотроїцького району.

І яке було здивування податківців: власник автозаправної станції не тільки розливав бензин та дизельне пальне з порушеннями, а ще й з-під поли продавав контрабандні цигарки без марок акцизного податку встановленого зразка. Усього виявлено 1319 пачок імпортних тютюнових виробів.
На цьому перелік порушень на АЗС не вичерпався. Її власник торгував без ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним. А це - пряме порушення вимог Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (із змінами та доповненнями).
Розлив бензину та дизельного палива на АЗС здійснювався «на око», бо жодних витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників на місці відпуску пального не було. «На око» підприємець вів і бухгалтерську звітність та звітував до податкової.
Усі порушення затягли на 402,8 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій: 250 тис. гривень - за відсутність ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним, 80 тис. гривень - за відсутність лічильників. За реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка застосовано штрафні (фінансові) санкції у розмірі подвійної вартості вилучених 1319 пачок тютюнових виробів на загальну суму 72,8 тис. гривень.
На Херсонщині продовжується операція «Акциз 2020», направлена на протидію незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів і перекри

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: