Херсон °C

Поліція Херсонщини застерігає громадян від спритних шахраїв

Новости » Общество
0

Поліція Херсонщини застерігає громадян від спритних шахраївПоліція Херсонщини закликає всіх громадян бути більш обачними, коли маєте справу з незнайомцями. Купуючи товар на сайтах в мережі Інтернет переконайтесь, що маєте справу саме з реальним продавцем. Також будьте пильними та не впускайте в свої домівки незнайомців. Лише за минулу добу двоє мешканців Херсонщини втратили значні суми своїх заощаджень, потрапивши на гачок аферистів.

Вчора в чергову частину Дніпровського відділення поліції звернувся 67-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що невідома шахрайка «зняла порчу» з його 89-річної тещі, через що остання втратила 9 тисяч доларів США та 7 тисяч гривень.

Цього ж дня в Каховський відділ поліції надійшла заява від 49-річної мешканки смт Любимівка. Жінка розповіла, що вона знайшла на одному з Інтернет-сайтів оголошення про продаж автомобіля з Європи. Заявниця перерахувала продавцю наперед повну вартість автівки у сумі 205 тисяч гривень, але транспортний засіб так і не отримала. Номер телефона продавця нині ж знаходиться поза зоною досяжності.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає вас бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються ввести вас в оману. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такі види шахрайства, щоб уникнути біди в подальшому та зберегти гроші.

Кілька порад, як вберегтися від шахраїв:
– ні в якому разі не можна пускати у своє житло сторонніх людей;
– не можна розповідати нікому про свої заощадження та не показувати, де вони зберігаються;
– не довіряйте незнайомцям, які пропонують будь-яку магічну допомогу.
– ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;
– не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей;
– не перераховуйте гроші за товар на перед, скористайтеся послугою перевізників «післяплати», коли ви платите за посилку оглянувши її.
У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: