Херсон °C

Лікарі та психолог «Клініки, дружньої до молоді» підготували для підлітків інтерактивні лекції «Як розпізнати депресію»

Общество, Культура
0

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» провели для учнівської молоді в коледжах міста інформаційні заходи до Всесвітнього дня протидії суїциду, який проходить кожного року 10 вересня. Лікарі та психолог КДМ підготували для підлітків інтерактивні лекції «Як розпізнати депресію», «Навички протистояння стресу», «Здоровий спосіб життя і стрес», «Як формувати стійку самооцінку». На зустрічі з підлітками говорили про те, як зберегти психічне здоров'я і здорові стосунки, як навчитися висловлювати та проявляти свої почуття, як справлятися з відчуттям безнадійності та втрати любові інших людей. Особлива увага приділяласьважливості здорового режиму праці, сну і відпочинку у профілактиці депресій та психоемоційних розладів. Обговорювали важливість звернення по допомогу у складних життєвих ситуаціях, необхідність знайти дорослих, яким можна довіритися і які могли б вчасно відреагувати на проблему. Це можуть бути батьки чи інші родичі, психолог, вчитель або соціальний педагог.Із зацікавленням студенти коледжів переглянули презентації про попередження суїциду.

Хлопці та дівчата прийняли активну участь у тренінгах «Скажи депресії – «НІ!», де вчилися знімати психоемоційну напруженість, спілкуватися без конфліктів, зберігати рівновагу та спокій у стресах, підвищувати самооцінку і відчуття самоцінності та рівень самоповаги. Інтерактивні лекції та тренінги мають на метіпоглиблювати знання молоді упитаннях психічного здоров’я, формувати соціальні і психологічні навички подолання стресу, привернути увагу молоді доздорового способу життя. Тренінги дозволяють молоді навчитися казати «НІ!» небезпечним пропозиціям, відстоювати свою точку зору, захищати свої особисті психологічні кордони та протистояти утискам.

"Клініка, дружня до молоді" закликає всіх вести здоровий спосіб життя: займатися спортом, відмовитися від шкідливих звичок, зберігати спокій та рівновагу, шанувати та підтримувати один одного.

Крамаренко Н.І., керівник КДМ

Павловська Л.О., практичний психолог КДМ

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: