Херсон °C

Державна екоінспекція у Херсонській області звернулась до суду з позовом

Новости » Общество
0

Державна екоінспекція у Херсонській області звернулась до суду з позовомНа початку липня 2020 року до Державної екологічної інспекції у Херсонській області звернулась мешканка міста і поскаржилась на діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Подрібнювач» який працює за тією ж адресою, де працював завод «Мікрон»). Отримавши усі необхідні узгодження, фахівці провели позапланове інспектування.

За документами, основним видом діяльності товариства є виробництво сухих будівельних сумішей.

Перевіркою встановлено ряд порушень природоохоронного законодавства, одним з яких є здійснення господарської діяльності підприємством без отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та без оцінки впливу на довкілля, що створює загрозу життю та здоров'ю людей. Інвентаризацію джерел подібних викидів на підприємстві також ніхто не проводив.

При здійсненні виробничої діяльності в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини: -речовини у вигляді суспендованих твердих частинок; -вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) перерахунку на сумарний органічний вуглець; -оксиди азоту; -діоксид та інші сполуки сірки; -оксид вуглецю.

За результатами позапланового інспектування державні інспектори склали припис на усунення виявлених порушень. На підприємстві цього не зробили. Тому Державна екологічна інспекція у Херсонській області звернулась до Херсонського окружного адміністративного суду з позовом. І просить суд застосувати до ТОВ «Подрібнювач» заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення господарської діяльності до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та отримання висновку оцінки впливу на довкілля.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: