Херсон °C

Херсон та три райони області опинились у «жовтій зоні»: поліція закликає усіх громадян подбати про своє здоров’я та неухильно дотримуватися карантинних вимог

Новости » Общество
0

Херсон та три райони області опинились у «жовтій зоні»: поліція закликає усіх громадян подбати про своє здоров’я та неухильно дотримуватися карантинних вимогЗ 5 жовтня Херсон, а також Білозерський, Іванівський та Новотроїцький райони на 14 днів переводять в «жовту зону» карантину. Поліція області продовжуватиме контролювати дотримання протиепідемічних заходів задля запобігання подальшого розповсюдження коронавірусу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641 адаптивний карантин у «жовтій зоні» передбачає:
- перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
- проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
- кінотеатри із максимальною заповненістю на 50%;
- перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.
Також у «жовтій зоні» забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, поліцейські продовжитимуть щоденно контролювати дотримання протиепідемічних заходів у громадських місцях, транспорті, закладах харчування, на ринках та перевірятимуть дотримання карантинних вимог із запобігання поширенню вірусу COVID-19.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень за виявлені під час перевірок порушення поліцейські Херсонщини склали 1514 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Мінімальний штраф за цією статтею становить 17 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини наполегливо рекомендує дотримуватися рекомендацій МОЗ із запобігання поширенню COVID-19, а саме: носити маски в громадських місцях, користуватись антисептиками та тримати соціальну дистанцію. Нагадаємо, що порушення карантинних вимог тягне за собою не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність. Тож просимо усіх неухильно дотримуватись обмежувальних заходів. Бережіть себе та близьких!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: