Херсон °C

У ХДУ обговорили особливості роботи університету в умовах карантину

Новости » Общество
0

16 жовтня, у Херсонському державному університеті відбулося позачергове засідання ректорату під головуванням ректора Олександра Співаковського. На засіданні обговорили особливості роботи університету в умовах карантину з 19 жовтня.

На початку зібрання ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що з 19 жовтня Херсон та окремі райони області переходять до «помаранчевої» зони карантину. За словами ректора, перехід на повне дистанційне навчання веде за собою певні виклики. Тож керівництво освітнього закладу має максимально переглянути спеціальності та дисципліни, які проходитимуть дистанційно. Заняття в аудиторіях триватимуть з II по IV пару. Крім того, у цей день у студентів не повинно бути онлайн занять.

Перший проректор Сергій Омельчук наголосив, що наразі університет має максимально мінімізувати поєднання груп різних факультетів та спеціальностей. Тож локальне корегування розкладу має бути обов’язковим. Механізм не змінюється. Все те, що потребує проходження освітнього процесу в навчальних аудиторіях або в приміщеннях із спеціальним обладнанням має відбуватися із урахуванням всіх необхідних вимог . Сергій Омельчук виділив три основні норми, яких має дотримуватися університет – санітарно-епідеміологічні, повноцінного забезпечення освітнього процесу з використанням дистанційних технологій. І обов’язкове дотримання рекомендацій МОН у помаранчевій зоні при навчанні студентів в аудиторіях.

Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець звернувся до деканів із проханням – визначити один день для проведення занять у спеціалізованих аудиторіях із кількістю студентів не більше 20 осіб. Решту навчальних пар перевести на дистанційну форму навчання.

Пресцентр ХДУ

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: