Херсон °C

Курортний сезон залишив громадам Херсонщини 3,5 мільйона гривень

Новости » Общество
0
Курортний сезон залишив громадам Херсонщини 3,5 мільйона гривень За інформацією спеціалістів управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на 15.10.2020 надходження туристичного збору від юридичних та фізичних осіб становлять 3,5 млн гривень. В умовах проведення адаптивного карантину недобір до показника минулорічного туристичного сезону склав по області 2,6 млн гривень.
Переможцями «туристичних змагань» стали місцеві громади Щасливцевської та Новофедорівської селищних рад, які зібрали 1062 тис. гривень та 954 тис. гривень туристичного збору відповідно. Надходження цих двох найбільших туристичних громад складають 60 відсотків від загальних надходжень збору по Херсонщині. Торік цей показник для двох громад складав 50 відсотків.
Поряд із зростанням питомої ваги Щасливцевської та Новофедорівської селищних рад у загальних надходженнях спостерігається скорочення доходів від туристичного збору по кожній із них. Зокрема, по Щасливцевській - на 762 тис. гривень, Новофедорівській - на 525 тис. гривень відносно минулорічних показників.
Є і цьогорічні чемпіони з позитивною динамікою надходжень туристичного збору. Це - Нова Каховка та Каховський район. Відрахування податкових агентів зросли та склали 124 тис. гривень та 34 тис. гривень туристичного збору.
Для створення сучасної інфраструктури та розвитку конкурентоспроможних туристичних продуктів і сервісних послуг надходження туристичного збору мають стати ключовим напрямком роботи для органів місцевого самоврядування Херсонщині.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: