Херсон °C

Студентки ХДУ стали учасницями Медіафестивалю

Новости » Общество
0

Студентки ХДУ стали учасницями МедіафестивалюЗдобувачі освіти Херсонського державного університету завжди прагнуть до нових знань. Так, майбутні студентки-журналістки взяли участь у Всеукраїнському студентському фестивалі «Праволюдяність: Mediafest–3».

Проведення заходу є спільною ініціативою Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Центру прав людини ZMINA та проєкту ПРООН «Права людини для України», який впроваджується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Цьогорічний фестиваль отримав назву «COVID-19: нові виклики й можливості для прав людини та медіа в Україні». Він проводився протягом 11 днів у дистанційній формі.

«Втретє ми збираємо студентство та викладацьку спільноту журналістики з усієї України, аби обговорити, як висвітлювати правозахисні та соціально важливі теми, дотримуватися стандартів журналістської етики та недискримінації», – зазначив доцент, кандидат наук із соціальних комунікацій, Інституту журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка, заслужений працівник освіти України Костянтин Шендеровський.

До заходу долучилося 83 учасники, з них: 59 – студенти, 24 викладачі з 21 університету України. Серед них і здобувачі освіти ІІ курсу спеціальності «Журналістика» Херсонського державного університету.

Учасників поділили на 5 різних за тематикою груп: «Розвиток інклюзивного суспільства»; «Права дитини»; «Конфлікт і права людини»; «Місця несвободи і права людини»; «Рівні права для жінок і чоловіків».

Усі мали можливість поспілкуватися з професійними правозахисниками України та командою Real Stories Production, які навчали створювати якісні відеоматеріали.

По завершенню фестивалю кожен отримав іменний сертифікат, захисну маску «Праволюдяність: MEDIAFEST» та антисептичний засіб.

 

Пресцентр ХДУ

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: