Херсон °C

В умовах пандемії: як проходитимуть місцеві вибори на Херсонщині

Новости » Общество
0

В умовах пандемії: як проходитимуть місцеві вибори на ХерсонщиніСанітайзери, безпечна дистанція та особиста ручка – місцеві вибори на Херсонщині в умовах пандемії коронавірусу. 25 жовтня обиратимуть депутатів місцевих рад, міських голів та очільників об’єднаних громад.

Вибори відбудуться за новим законодавством. Змінився і бюлетень. Кореспонденти Суспільного поспілкувалися з головами територіальних виборчих комісій і розпитали, як проходитиме процес голосування в умовах адаптивного карантину.

Під час голосування, розказує голова Корабельної територіальної виборчої комісії Інна Князь, виборець має дотримуватися загальноприйнятих норм гігієни:

"Ми отримали рекомендації від ЦВК, де зазначено, що спочатку будуть робити скринінг, потім масочний режим обов’язково, будуть антисептики, відстань між виборцями має бути 1,5 метри".

Також ЦВК рекомендує виборцю приходити на дільницю без дітей, мінімізувати час перебування у приміщенні та мати власну ручку для голосування. Якщо на дільницю прийде людина з температурою 37,2 градуси і вище, розказує Інна Князь, їй не буде відмовлено у голосуванні. Вона додала, якщо є температура у людини він зможе зайти, але він зможе зайти в окрему кабінку, яка буде іншого кольору.

Зараз, продовжує Інна Князь, на дільниці розвозять урни та кабінки. Завтра, 22 жовтня, головам ДВК будуть роздавати уточнений список виборців, а 23 - антисептики, рукавички, маски, урни для використаних засобів індивідуального захисту. Цього ж дня усі голови дільниць будуть отримувати бюлетені.

У Дніпровській територіальній виборчій комісії уточнені списки головам ДВК роздали сьогодні. Юлія Круміна - голова дільниці 661, що розташована у інституті зрошуваного землеробства, говорить, що вони вже укомплектовані, залишилося лише все розставити.

25 жовтня, розказує голова Дніпровської територіальної виборчої комісії Наталія Мартинюк, виборець отримає 5 бюлетенів: з виборів до обласної ради, херсонської міської ради, депутатів районних у місті Херсоні рад, з виборів депутатів Херсонської районної ради і херсонського міського голови. Вони будуть дещо інщими. Ліворуч, за словами Наталії Мартинюк, у ньому буде перелік партій, посередині – два квадратики для позначок, а праворуч – пронумерований перелік кандидатів від цієї партії:

"Міський голова зрозуміло – галочка, А інші депутати, людина має обрати партію, якій віддає голос, а потім вибрати з переліка цієї партії кандидата. Якщо буде стояти галочка за партію і не за кандидата, це буде рахуватися за партію. До кандидатів ніякого відношення не буде мати".

Проголосувати зможуть і інфіковані короновірусом, і ті, хто на самоізоляції чи в лікарні, розказує Наталія Мартинюк. До них будуть виїжджати бригади.

Суспільне Херсон

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: