Херсон °C

Профком студентів ХДУ обрав нову очільницю

Новости » Общество
0

Профком студентів ХДУ обрав нову очільницю22 жовтня відбулася XXXI звітно-виборна конференція Первинної профспілкової організації студентів Херсонського державного університету. Під час засідання члени профкому обрали нову лідерку – студентку факультету української й іноземної філології та журналістики Ангеліну Руденко.

В онлайн-режимі студентство привітав ректор ХДУ Олександр Співаковський. Свобода та захист прав студентської молоді, чим, власне, й займається профком студентів, є важливим елементом формування потужної команди активістів. «Сьогодні для вас головне – почути, проаналізувати та зробити правильний вибір. А адміністрація університету повністю довіряє вам. Бажаю, аби конференція пройшла успішно», – зазначив ректор.

На початку засідання проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи ХДУ Сергій Кузнецов нагородив профспілкових лідерів за активну діяльність.

На порядок денний винесли такі питання – звіти профспілкового органу та ревізійної комісії за 2015-2020 роки, вибори голови профспілкової організації, профспілкового органу, ревізійної та мандатної комісії.

Студенти заслухали звіт діючої очільниці Первинної профспілкової організації студентів Олександри Писларь. У своєму виступі вона звернула увагу на головні вектори роботи на посаді голови. Серед яких – організація літнього та зимового оздоровлення, проведення Школи лідера для першокурсників у СОТ «Буревісник» та систематична участь у соціальних проєктах, всебічне сприяння та підтримка студентських ініціатив (дебатний клуб, відеоконкурс між факультетами, чемпіонат по психологічній грі мафія, науково-історичні квести).

Також Олександра Писларь зазначила, що за звітний період профком ХДУ двічі виступав організатором Всеукраїнської школи профспілкового лідера. Окрему увагу вона присвятила роботі щодо оформлення субсидій студентами, які проживають у гуртожитках вишу. Ця робота триває вже 5 років поспіль. І за цей час допомогу отримали більше ніж 2500 мешканців студентського містечка.

Затвердивши звіт голови Олександри Писларь та заслухавши звіт ревізійної комісії, присутні перейшли до перевиборів голови Первинної профспілкої організації студентів ХДУ.
Цьогоріч до участі у виборах свою кандидатури подала лише одна особа. Це студентка І курсу магістратури факультету української й іноземної філології та журналістики Ангеліна Руденко. Кандидатка презентували присутнім свою передвиборчу програму. І ознайомила з власним баченням активізації та удосконаленням роботи студентського профкому.

Вибори проходили шляхом відкритого голосування. Більшістю голосів Ангеліну Руденко обрали головою Первинної профспілкової організації студентів ХДУ.

 

Також члени профкому затвердили персональний склад голів профспілкових бюро факультетів.

Пресцентр ХДУ

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: