Херсон °C

За два дні інспектори вилучили майже 20 кг риби

Новости » Общество
0
За два дні інспектори вилучили майже 20 кг риби Впродовж 21 та 22 жовтня 2020 року Херсонський рибоохоронний патруль виявив 17 порушень природоохоронного законодавства. За фактами грубого порушення Правил рибальства складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, шість - за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), один - за виготовлення, збут, зберігання заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу (ст. 85-1 КУпАП) та два - за порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу (ч. 1 ст. 88-1КУпАП). Крім цього, оформлено три акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
«Протягом даного періоду рибоохоронні патрульні вилучили 12 од. заборонених знарядь лову. Загальна вага вилучених водних біоресурсів склала 19 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 2 907 грн».
Для прикладу, 22 жовтня 2020 року в ході проведення рибоохоронних заходів в р. Солониха, в районі м. Гола Пристань Херсонської області затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – ятерями з дюралевого човна. В результаті незаконних дій порушнику вдалось піймати 34 екз. раків та 7 екз. краснопірки. Збитки рибному господарству склали 2 397 грн.
Пізніше, в ході проведення рибоохоронних заходів на р. Козак, поблизу с. Ольгівка Бериславського району Херсонської області затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову однією мисиновою сіткою з берега. В результаті незаконних дій порушник впіймав по два екз. коропа та лина загальною вагою 3 кг. Збитки рибному господарству склали 850 грн.
Вище перераховані правопорушення зафіксовані на території Національного природного парку «Нижньодніпровський»
На винних осіб складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.
Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (050) 012-35-73.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: