Херсон °C

Володимир Сальдо – перший крок перед тепловиками міста виконано

Новости » Общество
0

Володимир Сальдо – перший крок перед тепловиками міста виконаноНа позачерговій сесії Херсонської міської ради депутати нарешті зібралися, аби розглянути питання про фінансову підтримку МКП «Херсонтеплоенерго». Заборгованість заробітної плати на підприємстві становить біля 15 млн грн. Також вказане теплопостачальне підприємство моє борг за газопостачання в розмірі 5 млн грн.

Володимир Сальдо, котрий ініціював позачергове зібрання і його підтримали інші депутати, повідомив, що з прийнятим рішенням працівники «Херсонтеплоенерго» частково отримають заробітну плату. Мова йде про виділення 2,8 млн грн. Також 5,4 млн грн виділено на погашення заборгованості перед «Херсонгазом» .

Також зі інформацією Сальдо, вже на наступному тижні теплопостачальне підприємство отримає кредит в розмірі 4 млн грн на погашення заборгованості. Володимир Сальдо акцентував, що недолуге керівництво господарством міста приводить до плачевних результатів, і саме всі городяни стають заручниками критичної ситуації: з одного боку працівники п’ять місяців не отримують зарплату, одначе ходять на роботу і готують місто до зимового періоду, з іншого – херсонці, що мають жити в холодних домівках.

«Виникла критична ситуація на одному з комунальних підприємств міста, що займається теплопостачанням. Вже п’ять місяців працівники не отримують зароблених коштів. Крім того, є загроза, що транспортування газу, що не сплачено на сьогоднішній день теплопостачальними підприємства міста, може поставити перепону на газопостачання. Відповідно підприємство не зможе запуститися. Тому на сьогоднішній сесії було прийнято рішення про виділення додаткової допомоги підприємству, яке дасть змогу виплатити частину заробітної плати працівникам і дасть можливість погасити заборгованість за транспортування газу. Це буде погашена частка заробітної плати, яку отримають працівники котельної. Інженерно-технічний персонал трохи пізніше отримає зарплату, така була домовленість на підприємстві», - розповів Сальдо.

При цьому Сальдо акцентував, що критична ситуація саме з тарифами на газопостачання у Херсоні, то є «перша ластівка» «тарифної війни», яку відчують на собі в найближчий час всі невеликі міста України. За його словами, 9 жовтня Кабмін прийняв рішення і затвердив законопроект про передачу повноважень по затвердженню тарифів органів місцевого самоврядування. Саме така постановка питання, каже Сальдо, може привести Україну до тарифної революції:

«Цей законопроєкт потягне за собою неможливість органів місцевого самоврядування гасити різницю в тарифах, яка виникає у зв’язку з тим, що ціни на енергоносії і газ затверджуються центральними виконавчими органами держави, а ціни на місцеві комунальні послуги буде затверджуватися органами місцевого самоврядування. Таким чином великі міста, котрі мають значний бюджет розвитку, зможуть гасити цю різницю. Менші міста змушені вже зараз ті гроші, які мають йти на розвиток міста, забирати і віддавати на погашення різниці в тарифах. Такі міста взагалі стануть перед проблемою, що люди не в змозі будуть оплачувати такі високі тарифи. А держава, з прийнятим рішенням чиновників Кабміну, усувається від цих проблем, перекладає все на плечі громадян. Оце та проблема, стосовно якої потрібно зараз говорити, і той законопроєкт, затверджений уже Кабміном, депутатам Верховної Ради ні в якому разі підтримувати не можна», - вважає Володимир Сальдо.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: