Херсон °C

В Херсоні поліцейські склали протоколи за домашнє насильство на цивільне подружжя

Новости » Общество
0

В Херсоні поліцейські склали протоколи за домашнє насильство на цивільне подружжяЯке ж покарання слід очікувати тим, хто вчиняє домашнє насильство?

Відповідь на це питання надає заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослав Шанько.

За його словами, з початку року поліцейські склали понад 4300 адмінпротоколів у відношенні домашніх кривдників та винесли їм понад 2000 термінових заборонних приписів. Згідно з рішеннями судів на домашніх тиранів накладені штрафи на загальну суму більше 285 тисяч гривень, винесено 75 арештів, 111 чоловік засуджені до громадських робіт.

Вчора в поліцію зателефонувала 30-річна жителька Херсона і повідомила, що співмешканець ображає її нецензурною лайкою та намагається побити. Свідками конфлікту стали дві доньки жінки віком 1 та 8 років.

Працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП поспілкувалися з жінкою та її 37-річним співмешканцем. В обох були синці та подряпини на обличчі. Цивільне подружжя звинувачувало одне одного у постійних зрадах, образах, знущаннях та побоях. Також чоловік поскаржився, що співмешканка погано доглядає за доньками, часто залишає їх самих, а сама йде гуляти. У відношенні жінки ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Також у відношенні чоловіка і жінки поліцейські склали адміністративні протоколи за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Жінка пояснила, що більше не може проживати зі співмешканцем, але їй нікуди йти з дітьми. Вона є сиротою і не має близьких родичів, які б могли прийняти її з малечею. Матір з доньками помістили в лікарню для обстеження та повідомили соціальні служби для надання допомоги цій родині.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: