Херсон °C

ХДУ розглядає питання переходу на 37-відсоткову американську ситему навчання Liberal Arts

Новости » Общество
0

Одним із питань, винесених на Вчену раду, стане укрупнення освітніх програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів у 2020-2021 н. р. Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський.

«Сьогодні відбулися 15-ти хвилинні обговорення з кожним з 9 деканів стосовно деталей цієї процедури. Метою укрупнення є забезпечення наповненості груп, що дасть можливість говорити про збалансовані навантаження для науково-педагогічних працівників. Тут доцільно вказати три основних критерії укрупнення ОП:

1 — кількість студентів на курсі по кожній ОП;

2 — тренди на зменшення/збільшення/без змін контингенту;

3 — можливості покриття контингенту якісним викладацьким складом.

Дослідивши ці показники, ми зрозуміємо, чи потребує освітня програма так званої «внутрішньої» умовної акредитації на рік або вона буде акредитована повністю (тоді ОП зберігається). У випадку умовної буде проводитись інтенсивна профорієнтаційна робота задля збільшення контингенту. Якщо ж тренд не зазнає змін, освітня програма буде об’єднана з суміжною (якщо це можливо). Зазначу, що укрупнення — це процедура об’єднання/приєднання, а не знищення певної освітньої програми! До того ж, хочу повідомити про наше унікальне рішення. На Вченій раді розглядатиметься питання переходу нашого університету на 37-відсоткову американську ситему Liberal Arts (як доповнення до раніше затвердженої моделі 63% – 12% – 25%). Головна особливість цієї індивідуалізованої форми навчання (хоч і часткової) — орієнтація на побудову власної освітньої траєкторії студента та перехід від академічних груп до навчальних. В дипломі майбутній роботодавець бачить тільки назву освітньої програми, а от додаток повністю розкриває карту професійних компетентностей молодої людини! Максимальна свобода побудови індивідуальної траєкторії студентів — стратегічна мета і візія нашого університету! Тож готуємось до Вченої ради, яка, дуже сподіваюсь, підтримає відповідні напрацювання!», - повідомляє ректор ХДУ.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: