Херсон °C

У каховській лікарні скандальна ротація медичних сестер

Общество, Здоровье
0

В соціальних мережах з'явилася інформація, що медични сестри та санітарки обурені тим, що їх… змушують працювати.

Саме тому вони пішли до голови РДА, бездіяльність якого на початку пандемії ставила під загрозу підготовку лікарні по боротьби з КОВІД.

Чесно, не знаю чим закінчилась зустріч голови РДА та медичних працівників. Можливо він їм дозволив не виконувати свої обов’язки та самоусунутись від допомоги хворим на КОВІД.

Але скажу чому виникла така ситуація. Тому що деяка частина медичних сестер працює в три зміни, рятуючи хворих на КОВІД, а деяка - просто відмовляється.

Ця ситуація виникла через моє розпорядження провести ротацію медичних сестер. Ті, хто працюють в лікарні з хворими на КОВІД повинні відпочити від великого навантаження, які вони вже тримають декілька місяців.

На їх місце повинні бути прийти сестри, які працюють в поліклініці, де навантаження майже немає.

Ось саме це їх обурило. Саме тому вони прийшли до голови РДА з вимогою залишити все як є - нехай хтось в три зміни працює з хворими на КОВІД, а вони залишаються там де є - в поліклініці. Подалі від небезпеки.

Шокує? Ви напевно думаєте, що всі медичні працівники герої та здатні до самопожертви? Ні. І ви це бачити самі.

Звісно вони це не кажуть вслух. Щоб виправдати свою ницість, вони розповсюджують чутки про непідготовленість лікарні до пандемії. Про відсутність захисту. Про відсутність ліжок.

Це відверта брехня. Чому про це не кажуть медичні сестри, які безпосередньо працюють з інфікованими? Чому про це кажуть ті, хто там і близько не буває?

Тому що вони хочуть залишитись подалі від складної ситуації, саме тоді, коли вони там необхідні. Навіть ціною скандалу та панічних чуток. Навіть ціною вашого життя.

Тож коли ви будете обурюватись, що на всіх хворих в лікарні не вистачає медичних працівників, знайте - ці "герої" саме в цей момент сидять в затишних кабінетах і просто відмовляються йти вам на поміч.

А коли їх змушують виконувати обов'язки - вони здіймають гвалт у соціальних мережах. І що цікаво - вони знаходять в цьому підтримку! Можливо саме у вас, кому не вистачило однієї пари дбайливих рук медичної сестри.

P.S. Висловлю подяку соціальним мережам, бо без них я б не змогла донести правду до людей. На журналістів годі і сподіватись…

Директор КНП "Каховської ЦРЛ" Олена Мазур.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: