Херсон °C

Ветеринари Херсонської міської державної лікарні надають консультації про домашніх тварин

Новости » Общество
0

30 листопада відзначають Всесвітній день домашніх тварин. Але наші улюбленці – це не лише пухнасті друзі. А й велика відповідальність. Тому господарі мають слідкувати не лише за фізичним, а й за емоційним станом своїх тварин.

Бо, наприклад, коти та песики можуть страждати на сезонну депресію.

Під час зміни температури за вікном та перебігу часу, тварини переходять в режим економії енергії та починають більше спати та їсти, і все менше проявляти активність.

Це також іноді пов’язано зі зміною раціону або нестачею вітамінів в ньому. Тому смаколики з вітамінами є дуже корисними в такий період, але перед цим все ж варто порадитися з ветеринарним лікарем. Не варто забувати про хронічні захворювання, які особливо загострюються в період міжсезоння. Тварини, які перенесли операцію або пологи в період зміни пори року, також потребують особливої уваги у зв’язку з ослабленням організму.

Зміна місця проживання також може завдати тварині стрес, як і відсутність особистого простору.

Домашні улюбленці є дуже чутливими до уваги, тому приділяйте їм якомога більше часу на прогулянці, намагайтесь не лишати їх наодинці. Якщо тварині бракує уваги, вона починає гратися з предметами всередині оселі, а зменшення активності може сприяти набору зайвої ваги, що в свою чергу може призвести до ускладнень здоров’я.

Прогулянки варто проводити під час сприятливих погодних умов, тому що деякі породи собак є дуже чутливими до переохолоджень та протягів. Тому не забувайте про спеціальний сезонний одяг, у кому тварині буде комфортно. Не варто забувати і про котів – активність для них не менш важлива. Зараз є багато іграшок і лазерних указок, які дозволять вам урізноманітнити будні вашого муркотливого друга.

Але не завжди причиною зниження активності є психологічні фактори. Цьому можуть передувати паразити та різноманітні захворювання, тому відвідування вашого ветеринарного лікаря повинні бути частішими. Профілактичний огляд дозволить тримати фізичний стан ваших домашніх улюбленців в межах фізіологічної норми, а виявлені на ранній стадії відхилення здоров’я можна буде вчасно усунути.

Тож, аби ваш улюбленець не сумував і не впадав у депресію, потрібно:

1. Більше з ним гуляти, грати, обіймати, чухати.

2. Не лишати на самоті.

3. Вичісувати котиків під час линьки, бо в цей період тварини витрачають на вилизування багато сил і починають нервувати.

4. Слідкувати за раціоном улюбленця.

5. Забезпечити особистий простір, де тваринка зможе відпочивати.

Власник повинен постійно спостерігати за тим, чим харчується його підопічний, як часто і як останній робить «свої справи» під час прогулянки. Навіть незначні відхилення вже є дзвіночком для позачергового відвідування ветеринарного лікаря.

Ветеринарні спеціалісти лікувального кабінету Херсонської міської державної лікарні ветеринарної медицини (м. Херсон, вул. Гагаріна 84; (0552) 43-94-33), зможуть надати вам консультацію та обстежити вашого улюбленця, а у разі необхідності – надати допомогу щодо догляду за ним.

 

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: