Херсон °C

Херсонське СБУ викрила схему мінімізації податкових платежів до держбюджету на 8 мільйонів гривень

Новости » Общество
0

Служба безпеки України задокументувала у Херсонській області факти організації схеми систематичного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

За попередніми даними слідства, представник місцевої комерційної структури налагодив механізм мінімізації обов’язкових платежів до державного бюджету. Для реалізації оборудки ділок створив групи фіктивних ФОПів, через які він постачав продовольчу продукцію на виробничі потужності в різних регіонах. Після цього готові товари надходили до мереж оптової та роздрібної торгівлі.

За попередніми оцінками, тільки за перше півріччя поточного року через протиправну діяльність фігурантів держава недоотримала 8 мільйонів гривень податкових надходжень до бюджету.

Під час обшуків за місцями проживання учасників схеми, в їх офісних приміщеннях і транспортних засобах виявлено комп’ютерну техніку, печатки і штампи підприємств, фінансово-господарську документацію із доказами незаконних дій, а також чорну бухгалтерію і понад 4,5 мільйона готівки, отриманої від протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.

Заходи із викриття і блокування протиправної діяльності проводились спільнозі слідчими Державної фіскальної служби у Херсонській області під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: