Херсон °C

У Великокопанівській ОТГ з’явився унікальний Центр розвитку

Новости » Общество
0

Центр розвитку громади у Великокопанівській ТГ - унікальний заклад. Чому? Тому, що він буде об‘єднувати людей: як дітей, молодь - так і літніх мешканців нашої ОТГ. Звісно, тут будуть надаватися різні послуги, у приміщенні працюють(працюватимуть) люди різних галузей...

- відділ культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету сільської ради;

- функціонують гуртки з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва;

- відбуватимуться заняття з хореографії (робиться ремонт приміщення, зокрема хореографічної зали);

- вже функціонує музичний гурток;

- створюються умови для журналістської діяльності (гурток журналістів);

- арт-студія (приміщення для гурткової роботи, облаштоване для проведення репетицій музичних та вокальних колективів);

- студія звукозапису;

- група короткотривалого перебування дітей 5-ти річного віку (облаштовано приміщення);

- робота бібліотек с.Великі Копані (заплановано читальну залу переформатувати у сучасний арт-простір, де відвідувачі (учні) будуть почувати себе комфортно, вільно, невимушено, де в них буде виникати бажання навчатися);

- краєзнавчий сектор відділу культури (облаштування простору для навчання дітей історії та культури рідного краю, народознавства, планується облаштування музейних кімнат);

- робота конференц-зали або коворкінг-центр (проведення тренінгів, семінарів, зустрічів, конференцій, нарад та інших заходів) - це також буде доступно в нашому ЦЕНТРІ ))))

- також буде створено умови (виділено приміщення) для роботи молодіжної ради (молодіжного працівника);

- також заплановано роботу спортивних секцій, але трохи вже надалі, поза проектом, про який я розпочав говорити.

Тож все це вже стає не мрією, а реальністю, адже співпраця Великокопанівської сільської ради з Програмою DOBRE ще не завершена.

Це все стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках реалізації Плану Покращення Послуги (SDIP) «Освіта по-новому в Magic Art просторі» - так називається наш проект.

Метою позашкільної освіти є розвиток здібностей дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, фізичної культури і спорту, технічної та іншої творчості, здобуття ними первинних професійних знань, вмінь і навичок, необхідних для їх соціалізації, подальшої самореалізації та/або професійної діяльності. В ході реалізації проекту планується створити сучасні умови для доступності позашкільної освіти шляхом формування, утримання та розвитку мережі закладів позашкільної освіти відповідно до освітніх, культурних, духовних потреб та запитів населення. А саме: організація позашкільної освіти (придбання меблів та технічного оснащення для кімнат гурткової роботи).

Вже станом на 17 грудня 2020 року від програми DOBRE отримали 50% обладнання, очікуємо на меблі.

Додаю кілька світлин )))! Успіхів нам)!

Програма DOBRE USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз ( Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 10 цільових областях: Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Кіровоградській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській та Запорізькій. DOBRE провела відбір на конкурентних та прозорих засадах та надаватиме пряму допомогу 100 об’єднаним територіальним громадам в цих областях.

Андрей Пономаренко

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: